INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19870531 Bezoekers
8 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit gerecht is lekker als hapje tussendoor, maar ook als bijgerecht bij de rijsttafel.
Je kunt het ook vegetarisch maken, door het vlees of de vis weg te laten.
De hoeveelheid is voor 4 personen en kost € 10,-
De tijd om het gerecht te maken is een half uur en een half uur rust in de koelkast.
1 kg aardappels
200 gr rundgehakt of garnalen of witvis
2 teen knoflook
2 lombok (Spaanse peper)
1 prei
2 eetl. selderie
2 theel. zout
1 theel. suiker
1 theel. serehpoeder
4 eieren
2 eieren
beschuit of paneermeel
plantaardige olie om te bakken
Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, pan om te bakken, kom, pureestamper, keukenpapier
De aardappels in de schil gaar koken.
Als ze gaar zijn, de schil verwijderen.
De knoflook pellen.
Als je niet van pittig houdt, de zaadjes uit de lomboks halen.
Als je garnalen of witvis gebruikt, deze fijn snijden.
De knoflook, prei, lombok en selderie fijn snijden.
Als je beschuit gebruikt, deze fijn malen tot paneermeel.
Klop 4 eieren los.
Klop voor het korstje nog eens 2 eieren los.
De aardappels fijn stampen en mengen met het gehakt (of garnaal of vis), de knoflook, lomboks, prei, selderie, zout, suiker, serehpoeder en 4 losgeklopte eieren.
Laat dit mengsel een half uur in de koelkast rusten.
Maak balletjes van dit mengsel ter grootte van een pingpongbal en maak ze vervolgens plat tot ongeveer 2 cm dik.
Haal ze door de 2 losgeklopte eieren en dan door het paneermeel.
Hierna lichtbruin bakken in hete olie.
Uit laten lekken op keukenpapier.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage