Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19870531 Bezoekers

 8 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Perkedel Kentang (kruidig aardappelkoekje)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit gerecht is lekker als hapje tussendoor, maar ook als bijgerecht bij de rijsttafel.
Je kunt het ook vegetarisch maken, door het vlees of de vis weg te laten.
De hoeveelheid is voor 4 personen en kost € 10,-
De tijd om het gerecht te maken is een half uur en een half uur rust in de koelkast.

Ingrediënten:

1 kg aardappels
200 gr rundgehakt of garnalen of witvis
2 teen knoflook
2 lombok (Spaanse peper)
1 prei
2 eetl. selderie
2 theel. zout
1 theel. suiker
1 theel. serehpoeder
4 eieren
2 eieren
beschuit of paneermeel
plantaardige olie om te bakken

Benodigdheden:

Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, pan om te bakken, kom, pureestamper, keukenpapier

Voorbereiding:

De aardappels in de schil gaar koken.
Als ze gaar zijn, de schil verwijderen.
De knoflook pellen.
Als je niet van pittig houdt, de zaadjes uit de lomboks halen.
Als je garnalen of witvis gebruikt, deze fijn snijden.
De knoflook, prei, lombok en selderie fijn snijden.
Als je beschuit gebruikt, deze fijn malen tot paneermeel.
Klop 4 eieren los.
Klop voor het korstje nog eens 2 eieren los.

Bereiding:

De aardappels fijn stampen en mengen met het gehakt (of garnaal of vis), de knoflook, lomboks, prei, selderie, zout, suiker, serehpoeder en 4 losgeklopte eieren.
Laat dit mengsel een half uur in de koelkast rusten.
Maak balletjes van dit mengsel ter grootte van een pingpongbal en maak ze vervolgens plat tot ongeveer 2 cm dik.
Haal ze door de 2 losgeklopte eieren en dan door het paneermeel.
Hierna lichtbruin bakken in hete olie.
Uit laten lekken op keukenpapier.

Luister naar de kookles: Perkedel Kentang

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 08:32
Categorie: - Gebak / Koek
Pagina gelezen 3343 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië