Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16395683 Bezoekers

 15 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
hrt6n
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Tahoe Isi (gevulde tahoe)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit is eigenlijk een lekker middaghapje, maar het kan ook een prima bijgerecht voor de rijsttafel zijn.
Er is een vlees en een vegetarische variant.
Dit is voor 4 personen en kost € 10,-
Het neemt een half uur om het te maken en 10 minuten baktijd.

Ingrediënten:

2 pak harde tahoe(tofu)
50 g gemengd gehakt
50 g garnalen
1 ei
2 eetl prei
1 eetl. selderie
1 teen knoflook
1 rode lombok
2 theel. maizena
ketjap manis
50 g taugee (vegetarische gerecht)
plantaardige olie
zout
6 eetl. rijstmeel (mag ook bloem)
1 theel. bakpoeder
ijskoud mineraalwater met bubbels
plantaardige olie

sausje:

3 eetl. ketjap manis
1 eetl. limoen- of citroensap
geraspte goela djawa of suiker naar smaak
zout naar smaak
1 lombok of 1 theel. sambal oelek

Benodigdheden:tahu isi

Snijplank en mesje, kom om te mengen,kom voor beslag, pan om te frituren, frituurschep, keukenpapier, beslagklopper.

Voorbereiding:

De tahoe in drieën delen.De knoflook teen schillen en heel fijn snijden.
De lombok eventueel de zaadjes uit halen en in dunne ringetjes snijden.
De prei in dunne ringen snijden en ook het groen ervan gebruiken.
De selderie fijn snijden. Het ei los kloppen.
De garnalen fijn snijden. De taugee klein snijden.
Maak een niet te dik beslag van de rijstemeel, bakpoeder en mineraalwater.

Bereiding:

Blancheer de plakken tahoe 2 tot 3 minuten in een pan met licht gezouten kokend water en laat ze hierna uitlekken.
Snijd elke plak in 2 driehoeken en hol een gat uit in de langste kant van de driehoek.
De tahoe die je eruit haalt niet weggooien, maar aan de vulling toevoegen.
Vulling vlees: garnalen, gehakt, ½ van het ei, 1 eetl. prei, ½ eetl. selderie, ½ knoflook, ½ lombok, 1 eet. ketjap manis, 1 theel. maizena.
Dit mengen tot een geheel en in de holletjes van de tahoeplakken stoppen.
Vulling vegetarisch: hetzelfde als boven, maar in plaats van de garnalen en gehakt, de taugee gebruiken.
De driehoeken tahoe door het beslag halen en bakken in hete olie.
Uit laten lekken op keukenpapier.
Sausje: roer in een kommetje de ketjap, limoensap en lombokringetjes door mekaar en breng het op smaak met goela djawa of suiker en zout.


Luister naar de kookles: Tahoe Isi

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 08:52
Categorie: - Bijgerechten
Pagina gelezen 3720 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië