INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19283553 Bezoekers
10 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Het kost ongeveer een half uur om het te maken, een halfuur rusttijd en 20 minuten baktijd.
De hoeveelheden zijn voor 4 personen en kost € 10,-
Als je het als bijgerecht bij een rijsttafel neemt, kun je een kleinere hoeveelheid maken.
500 gr gehakt half om half
5 sjalotjes
5 teen knoflook
2 lomboks (Spaanse peper) of 2 theel. sambal oelek
3 eieren
3 theel. Serehpoeder
3 theel. gemalen ketoembar (korianderzaad)
3 theel. gemalen djinten (komijnzaad)
3 theel. djahepoeder (gember)
3 eetl. ketjap manis
1 theel. (zee)zout
1 rode puntpaprika
1 beschuit
Snijplank en mesje, grote kom, ovenschaal of ovenplaat (bakpapier) als je de oven gebruikt, en anders een pan om te bakken.
De sjalotjes,en knoflook pellen en samen met de lomboks heel fijn snipperen.
De lomboks eventueel ontpitten. De eieren klutsen. De beschuit fijn maken.
Het gehakt mengen met de gesnipperde uien, knoflook, lombok, serehpoeder, laospoeder, ketoembar en djinten.
De geklutste eieren en de beschuitkruim op het laatst eraan toevoegen en goed mengen.
Van dit mengsel kleine balletjes draaien ter grootte van 3 cm.
Deze een half uur in de koelkast laten rusten.
Je kunt ze hierna bakken in niet te hete olie.
Controleer of ze van binnen gaar zijn.
Zelf doe ik de balletjes in een ovenschaal, zonder olie.
En dan ongeveer 20 minuten in een hetelucht oven op 180 graden.
Ik vind ze dan minder vet en malser.
Dit is natuurlijk een heerlijk gerecht bij een rijsttafel, maar ook bij gekookte aardappels is het lekker met wat groente en ook bij een wijntje als borrelhapje.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage