Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16337137 Bezoekers

 17 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
EzhH
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Indische gehaktballetjesyolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Het kost ongeveer een half uur om het te maken, een halfuur rusttijd en 20 minuten baktijd.
De hoeveelheden zijn voor 4 personen en kost € 10,-
Als je het als bijgerecht bij een rijsttafel neemt, kun je een kleinere hoeveelheid maken.

Ingrediënten:

500 gr gehakt half om half
5 sjalotjes
5 teen knoflook
2 lomboks (Spaanse peper) of 2 theel. sambal oelek
3 eieren
3 theel. Serehpoeder
3 theel. gemalen ketoembar (korianderzaad)
3 theel. gemalen djinten (komijnzaad)
3 theel. djahepoeder (gember)
3 eetl. ketjap manis
1 theel. (zee)zout
1 rode puntpaprika
1 beschuit

Benodigdheden:

Snijplank en mesje, grote kom, ovenschaal of ovenplaat (bakpapier) als je de oven gebruikt, en anders een pan om te bakken.

Voorbereidingen:indische gehaktballetjes

De sjalotjes,en knoflook pellen en samen met de lomboks heel fijn snipperen.
De lomboks eventueel ontpitten. De eieren klutsen. De beschuit fijn maken.

Bereiding:

Het gehakt mengen met de gesnipperde uien, knoflook, lombok, serehpoeder, laospoeder, ketoembar en djinten.
De geklutste eieren en de beschuitkruim op het laatst eraan toevoegen en goed mengen.
Van dit mengsel kleine balletjes draaien ter grootte van 3 cm.
Deze een half uur in de koelkast laten rusten.
Je kunt ze hierna bakken in niet te hete olie.
Controleer of ze van binnen gaar zijn.
Zelf doe ik de balletjes in een ovenschaal, zonder olie.
En dan ongeveer 20 minuten in een hetelucht oven op 180 graden.

Ik vind ze dan minder vet en malser.
Dit is natuurlijk een heerlijk gerecht bij een rijsttafel, maar ook bij gekookte aardappels is het lekker met wat groente en ook bij een wijntje als borrelhapje.


Luister naar de kookles: Indische gehaktballetjes

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 09:08
Categorie: - Bijgerechten
Pagina gelezen 3300 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië