INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19640142 Bezoekers
32 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Oerap is een gerecht van groente en gekruide cocos.
Hoeveelheden zijn voor 4 personen.
Het kost een half uur om het te maken .
De kosten zijn 10 euro.
groenten:
200 g sperciebonen
200 g taugee
1 kleine spitskool
1 komkommer
cocos:
2 teen knoflook
2 sjalotjes
2 theel. terasi bakar
1 theel. kentjoerpoeder
3 rode lomboks (Spaanse peper)
1 theel. asem (tamarinde)
1 theel. suiker
1 theel. zout
5 blad djeroek poeroet (citroenblad)
2 blad salam
1 eetl. citroensap
150 g geraspte cocos
Snijplank en scherp mes, foodprocessor of blitzhacker of tjobeh en oelekan, kookpan, wadjan of koekepan.
De sjalotjes en knoflook pellen.
Bij de lomboks eventueel de zaadjes eruit halen als je niet van pittig houdt.
De sperciebonen in drie delen snijden.
Het zaad uit de komkommer halen dmv theelepeltje.
De boontjes koken. De komkommer in dunne schijfjes snijden.
De spitskool in dunne reepjes snijden.
De taugee blancheren (1 minuut in kokend water doen).
Dit alles in een schaal bij mekaar doen.
De knoflook, sjalotjes, terasi, lombok, kentjoer, suiker, zout, djeroek poeroetblad en salamblad fijn maken en mengen met de geraspte cocos.
Dit mengsel op heel zacht vuur roosteren tot de cocos licht kleurt en je de cocosgeur ruikt.
Meng de gekruide cocos met de groenten, samen met de citroensap.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage