Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19640142 Bezoekers

 32 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Oerap (groente-cocos)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Oerap is een gerecht van groente en gekruide cocos.
Hoeveelheden zijn voor 4 personen.
Het kost een half uur om het te maken .
De kosten zijn 10 euro.

Ingrediënten:

groenten:
200 g sperciebonen
200 g taugee
1 kleine spitskool
1 komkommer
cocos:
2 teen knoflook
2 sjalotjes
2 theel. terasi bakar
1 theel. kentjoerpoeder
3 rode lomboks (Spaanse peper)
1 theel. asem (tamarinde)
1 theel. suiker
1 theel. zout
5 blad djeroek poeroet (citroenblad)
2 blad salam
1 eetl. citroensap
150 g geraspte cocos

Benodigdheden:

Snijplank en scherp mes, foodprocessor of blitzhacker of tjobeh en oelekan, kookpan, wadjan of koekepan.

Voorbereiding:

De sjalotjes en knoflook pellen.
Bij de lomboks eventueel de zaadjes eruit halen als je niet van pittig houdt.
De sperciebonen in drie delen snijden.
Het zaad uit de komkommer halen dmv theelepeltje.

Bereiding:

De boontjes koken. De komkommer in dunne schijfjes snijden.
De spitskool in dunne reepjes snijden.
De taugee blancheren (1 minuut in kokend water doen).
Dit alles in een schaal bij mekaar doen.
De knoflook, sjalotjes, terasi, lombok, kentjoer, suiker, zout, djeroek poeroetblad en salamblad fijn maken en mengen met de geraspte cocos.
Dit mengsel op heel zacht vuur roosteren tot de cocos licht kleurt en je de cocosgeur ruikt.
Meng de gekruide cocos met de groenten, samen met de citroensap.

Luister naar de kookles: Oerap

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 09:24
Categorie: Recepten, Gerechten - Groentengerechten
Pagina gelezen 4333 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië