Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 18352219 Bezoekers

 21 Bezoekers online

Indische culturele agenda / kalender
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

De Indische rijsttafel. Recepten van een Indische kokkieDe Indische rijsttafel

schrijfer: Francois Blom


Een kookboekje met Indische hartige recepten en ook met zoete toetjes.

Over het algemeen goed te lezen, maar wel voor de ervaren kok, want de hoeveelheden staan er niet altijd bij.
 

Bij het voorwoord staat ook dat je bv Yankee kruiden kunt vervangen door djintan(komijn)poeder plus ketoembar(korianderzaad)poeder.

En 1 maatje=1 deciliter.


Djagoeng wordt vertaald als Turkse tarwe, maar dat moet natuurlijk mais zijn.

Bij Bol.com


Creatie datum: 05/12/2016 09:33
Categorie: - Boek
Pagina gelezen 3047 keren


Reacties op dit artikel

Reactie #1 

Door: Stephen_vd_Bruggen op 19/01/2021 17:29

Aan Francis Blom,

Hoe heeft u kunnen ontdekken wat Yankee kruid is/was?

De eerste keer/enige keer dat ik de kruid (vermoedelijk een melange uit obscuur fabriekje /apotheek ergens op Java)

De 2de keer was in de Selamat Makan van de K.Marine van Rademakers (plagiaat).

meer dan 40 jaar probeerde ik te ontdekken (Quest after the holy  Herb(sic)) wat het nou precies is/was.

Ondertussen kalend, de kiezen brokkelen af, mijn handen beven - maar koken - 2 dagen op je knieen - fantastisch!

Weet jij misschien de verhouding: 1:1 // 1:3 ?

Is van dit boek nog een exemplaar tevinden/verkrijgbaar?

Daarna een volledig(e) toevoeging/commentaar.

met vriendelijke groet Stephen


Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië