INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19660148 Bezoekers
12 Bezoekers online
Een kookboekje met Indische hartige recepten en ook met zoete toetjes.
Over het algemeen goed te lezen, maar wel voor de ervaren kok, want de hoeveelheden staan er niet altijd bij.
Bij het voorwoord staat ook dat je bv Yankee kruiden kunt vervangen door djintan(komijn)poeder plus ketoembar(korianderzaad)poeder.
En 1 maatje=1 deciliter.
Djagoeng wordt vertaald als Turkse tarwe, maar dat moet natuurlijk mais zijn.
Bij Bol.com
Reactie #1
Aan Francis Blom,
Hoe heeft u kunnen ontdekken wat Yankee kruid is/was?
De eerste keer/enige keer dat ik de kruid (vermoedelijk een melange uit obscuur fabriekje /apotheek ergens op Java)
De 2de keer was in de Selamat Makan van de K.Marine van Rademakers (plagiaat).
meer dan 40 jaar probeerde ik te ontdekken (Quest after the holy Herb(sic)) wat het nou precies is/was.
Ondertussen kalend, de kiezen brokkelen af, mijn handen beven - maar koken - 2 dagen op je knieen - fantastisch!
Weet jij misschien de verhouding: 1:1 // 1:3 ?
Is van dit boek nog een exemplaar tevinden/verkrijgbaar?
Daarna een volledig(e) toevoeging/commentaar.
met vriendelijke groet Stephen
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage