INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19753460 Bezoekers
39 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit is een vegetarisch gerecht van hard gekookte eieren in cocossaus.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 10,-
Het neemt 30 minuten om het te maken en ongeveer 15 min. Stooftijd.
8 eieren
4 rode sjalotjes of 3 rode uien
4 teentjes knoflook
1 serehstengel of 1 theel. serehpoeder
1 eetl. ketoembarpoeder (korianderzaad)
3 djeroek poeroetblad (citroenblad)
2 salamblad
2 cm laoswortel of 1 theel. poeder
2 theel. koenirpoeder (geelwortel)
6 gepofte kemiries
2/3 eetl. djintenpoeder (komijn)
1,5 veget. bouillonblokje
1/3 blok santen (cocosmelk)
1 citroen
plantaardige olie
Snijplank en scherp mesje, foodprocessor of blitzhacker, kookpan
Ui en knoflook schillen.
Bij de serehstengel het buitenste blad eraf halen en de stengel kneuzen en in een knoop leggen.
De citroen persen.
De ui en knoflook fijn maken in de foodprocessor, samen met de kemiries.
Als je hele ketoembar en djinten hebt, deze apart fijn maken.
Het santenblok in kleine stukjes verdelen.
De eieren in 10 minuten hard koken en pellen.
Een beetje olie in de pan warmen.
Hierin de fijn gemaakte ui (sjalot), knoflook, kemirie, koenir, laoswortel,djinten en ketoembar doen en op zacht vuur fruiten, tot de uien glazig zijn.
Dan de salam, djeroek poeroet en de sereh toevoegen, met een glas heet water en de bouillonblokjes en de eieren.
Dit 5 minuten laten trekken en de santen toevoegen.
Dit op zacht vuur laten smelten, het mag niet meer koken, anders gaat de santen schiften.
Als er kleine olievlekjes op de santen verschijnen, is het gerecht klaar.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage