Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16358744 Bezoekers

 17 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
b9mPrr
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Telor bumbu goerih (eieren in gekruide cocossaus)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit is een vegetarisch gerecht van hard gekookte eieren in cocossaus.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 10,-
Het neemt 30 minuten om het te maken en ongeveer 15 min. Stooftijd.

Ingrediënten:

8 eieren
4 rode sjalotjes of 3 rode uien
4 teentjes knoflook
1 serehstengel of 1 theel. serehpoeder
1 eetl. ketoembarpoeder (korianderzaad)
3 djeroek poeroetblad (citroenblad)
2 salamblad
2 cm laoswortel of 1 theel. poeder
2 theel. koenirpoeder (geelwortel)
6 gepofte kemiries
2/3 eetl. djintenpoeder (komijn)
1,5 veget. bouillonblokje
1/3 blok santen (cocosmelk)
1 citroen
plantaardige olie

Benodigdheden:

Snijplank en scherp mesje, foodprocessor of blitzhacker, kookpan
 

Voorbereidingen:Telor bumbu goerih

Ui en knoflook schillen.
Bij de serehstengel het buitenste blad eraf halen en de stengel kneuzen en in een knoop leggen.
De citroen persen.
De ui en knoflook fijn maken in de foodprocessor, samen met de kemiries.
Als je hele ketoembar en djinten hebt, deze apart fijn maken.
Het santenblok in kleine stukjes verdelen.

Bereiding:

De eieren in 10 minuten hard koken en pellen.
Een beetje olie in de pan warmen.
Hierin de fijn gemaakte ui (sjalot), knoflook, kemirie, koenir, laoswortel,djinten en ketoembar doen en op zacht vuur fruiten, tot de uien glazig zijn.
Dan de salam, djeroek poeroet en de sereh toevoegen, met een glas heet water en de bouillonblokjes en de eieren.
Dit 5 minuten laten trekken en de santen toevoegen.
Dit op zacht vuur laten smelten, het mag niet meer koken, anders gaat de santen schiften.
Als er kleine olievlekjes op de santen verschijnen, is het gerecht klaar.

Luister naar de kookles: Telor bumbu goerih

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 09:43
Categorie: - Eiergerechten
Pagina gelezen 1561 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië