Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16393670 Bezoekers

 12 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
d5rF
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Zwartzuur (rundstoof met rode wijn)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

In het verleden zijn er niet alleen Aziatische invloeden geweest op het eten in Indonesië, maar ook westerse.
Dit gerecht is er een van.
In plaats van rode wijn, kun je ook rode bessensap gebruiken.

Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 12,-
Het neemt een ½ uur voorbereidingstijd en 1,5 uur stooftijd

Ingrediënten:

500 g sukadelappen
½ theel. peper
1 vleesbouillonblokje
2 rode uien
2 teen knoflook
2 eetl.suiker
1,5 glas rode wijn
7 kruidnagels
3 eetl. azijn
1 theel. zeezout
1 vingerlente kaneel of 1 theel.
1 lombok (Spaanse peper)
5 eetl. ketjap manis
plantaardige olie

Benodigdheden:

Snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhacker of tjobeh en oelekan (vijzel en stamper), stoofpan

Voorbereiding:zwartzuur

De ui en knoflook schillen.
De ui, knoflook en lombok fijn snijden.
Eventueel de zaadjes ui t de lombok halen, als je niet van pittig houdt.
Dit gaat het beste door de lombok even heen en weer te rollen, open te snijden en met een theelepel de zaadjes eruit halen. Het vlees in dobbelstenen snijden van 2 x 2 cm.
Deze insmeren met peper en zout.

Bereiding:

In de pan 3 eetl. olie verwarmen en hierin de vleesstukjes dichtschroeien.
De fijn gemaakte ui, knoflook en lombok erbij doen en fruiten.
Daarna de suiker, wijn (of bessensap), de kruiden, het bouillonblokje, ketjap en azijn toevoegen.
Het vlees hierin op zacht vuur een 1,5 tot 2 uur laten stoven.
Als er teveel vocht verdampt, wat HEET water toevoegen.


Luister naar de kookles: Zwartzuur

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 09:59
Categorie: - Vleesgerechten
Pagina gelezen 1538 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië