INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19937927 Bezoekers
55 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
In het verleden zijn er niet alleen Aziatische invloeden geweest op het eten in Indonesië, maar ook westerse.
Dit gerecht is er een van.
In plaats van rode wijn, kun je ook rode bessensap gebruiken.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 12,-
Het neemt een ½ uur voorbereidingstijd en 1,5 uur stooftijd
500 g sukadelappen
½ theel. peper
1 vleesbouillonblokje
2 rode uien
2 teen knoflook
2 eetl.suiker
1,5 glas rode wijn
7 kruidnagels
3 eetl. azijn
1 theel. zeezout
1 vingerlente kaneel of 1 theel.
1 lombok (Spaanse peper)
5 eetl. ketjap manis
plantaardige olie
Snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhacker of tjobeh en oelekan (vijzel en stamper), stoofpan
De ui en knoflook schillen.
De ui, knoflook en lombok fijn snijden.
Eventueel de zaadjes ui t de lombok halen, als je niet van pittig houdt.
Dit gaat het beste door de lombok even heen en weer te rollen, open te snijden en met een theelepel de zaadjes eruit halen. Het vlees in dobbelstenen snijden van 2 x 2 cm.
Deze insmeren met peper en zout.
In de pan 3 eetl. olie verwarmen en hierin de vleesstukjes dichtschroeien.
De fijn gemaakte ui, knoflook en lombok erbij doen en fruiten.
Daarna de suiker, wijn (of bessensap), de kruiden, het bouillonblokje, ketjap en azijn toevoegen.
Het vlees hierin op zacht vuur een 1,5 tot 2 uur laten stoven.
Als er teveel vocht verdampt, wat HEET water toevoegen.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage