INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19938020 Bezoekers
52 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
De ingrediënten zijn voor 4 personen en het kost € 12,-
Het duurt 30 minuten om de rijst te koken en 20 minuten bereidingstijd.
400 g witte rijst
2 uien
2 teen knoflook
1 eetl. ikan terie (kleine gedroogde visjes)
1 lombok (Spaanse peper) of 1 theel. sambal oelek
2 dl dikke santen (cocosmelk)
1 djeroek-poeroetblad (citroenblad)
½ theel. zout
¼ eetl. djintenpoeder (komijn)
¼ eetl. ketoembarpoeder (korianderzaad)
1 sereh (citroengras)
½ theel. terasi
zonnebloemolie
kemangiblaadjes of platte peterselie
1 komkommer
4 eieren
Snijplank en scherp mes, kookpan, houten lepel, gietijzeren wadjan (wok) of pan, bakpan, foodprocessor of blitzhacker
De rijst wassen en uit laten lekken.
De ui en knoflook schillen.
Als je niet van heet houdt de pitjes uit de lombok halen.
De sereh licht plat slaan en in een knoop leggen.
De ui, knoflook en lombok heel fijn snijden.
De eieren klutsen.
De rijst opzetten met de santen, djeroek-poeroetblad, sereh en zout.
Er moet een vingerkootje vocht boven de rijst staan.
Eventueel aanvullen met water.
Dit gaar laten koken.
Van de eieren omelettes maken.
De ui, knoflook , lombok fruiten in olie, samen met de overige ingrediënten, behalve de komkommer en de kemangiblaadjes, deze zijn voor garnering.
Als de rijst gaar is deze mengen met het ui/kruiden mengsel.
De omelettes in reepjes snijden en samen met de komkommer en de kemangiblaadjes de rijst garneren.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage