INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19593926 Bezoekers
28 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost E 12,-
Het neemt een half uur voorbereidingstijd en een half uur stooftijd
1 kip of 4 kippedijpoten of 600 g kippedijfilet
3 sjalotjes
4 tenen knoflook
4 kemirienoten
2 blad salam
3 cm laoswortel of 2 theel. laos poeder
1 stengel sereh of 1 theel. poeder (citroengras)
2 cm djahe (gemberwortel)
2 blad djeroek poeroet (citroenblad)
2 theel. terasi bakar
1 lombok of 2 theel. sambal oelek (Spaanse peper)
½ eetl. asem (tamarinde pasta)
1 theel. djintenpoeder (komijnzaad)
3 theel. ketoembarpoeder (korianderzaad)
¼ blok cocosmelk
2 theel. suiker
1 theel. zout of 1 kippebouillonblokje
3 eetl. olie plantaardig
400 ml water
Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, stoofpan
Als je kip of kippedijpoten hebt, deze in stukken hakken.
De kippedijfilet in stukken van 3 x 3 cm snijden.
De knoflook en uien schillen.
De djahe en de laos schillen.
Bij de lombok eventueel de zaadjes eruit halen als je niet van pittig houdt.
De serehstengel een beetje plat slaan en in een knoop leggen.
De sjalotjes, knoflook, terasi, kemiri, lombok, djahe en laos bij mekaar doen en fijn maken in de foodprocessor.
In een pan 3 eetl. olie verwarmen en hierin het sjalot-knoflook mengsel doen en dit zachtjes fruiten.
Voeg daarna de asem. djinten en ketoembar toe en dan de kipstukken.
Schep dit goed door mekaar.
Hierna het bouillonblokje en het water en het kokosblok.
Op het laatst de suiker.
Dit op laag vuur gaar laten sudderen.
Als het te droog wordt wat HEET water toevoegen.
Het gerecht is klaar als de kip gaar is en de santen kleine olievlekjes laat zien aan het oppervlak.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage