Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16395541 Bezoekers

 15 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
n5x35y
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Ajam Boemboe Roedjak (kruidige kip)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit gerecht is voor 4 personen en kost E 12,-
Het neemt een half uur voorbereidingstijd en een half uur stooftijd

Ingrdiënten:

1 kip of 4 kippedijpoten of 600 g kippedijfilet
3 sjalotjes
4 tenen knoflook
4 kemirienoten
2 blad salam
3 cm laoswortel of 2 theel. laos poeder
1 stengel sereh of 1 theel. poeder (citroengras)
2 cm djahe (gemberwortel)
2 blad djeroek poeroet (citroenblad)
2 theel. terasi bakar
1 lombok of 2 theel. sambal oelek (Spaanse peper)
½ eetl. asem (tamarinde pasta)
1 theel. djintenpoeder (komijnzaad)
3 theel. ketoembarpoeder (korianderzaad)
¼ blok cocosmelk
2 theel. suiker
1 theel. zout of 1 kippebouillonblokje
3 eetl. olie plantaardig
400 ml water

Benodigdheden:

Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, stoofpan

Voorbereidingen:boemboe roedjak

Als je kip of kippedijpoten hebt, deze in stukken hakken.
De kippedijfilet in stukken van 3 x 3 cm snijden.
De knoflook en uien schillen.
De djahe en de laos schillen.
Bij de lombok eventueel de zaadjes eruit halen als je niet van pittig houdt.
De serehstengel een beetje plat slaan en in een knoop leggen.
De sjalotjes, knoflook, terasi, kemiri, lombok, djahe en laos bij mekaar doen en fijn maken in de foodprocessor.

Bereiding:

In een pan 3 eetl. olie verwarmen en hierin het sjalot-knoflook mengsel doen en dit zachtjes fruiten.
Voeg daarna de asem. djinten en ketoembar toe en dan de kipstukken.
Schep dit goed door mekaar.
Hierna het bouillonblokje en het water en het kokosblok.
Op het laatst de suiker.
Dit op laag vuur gaar laten sudderen.
Als het te droog wordt wat HEET water toevoegen.
Het gerecht is klaar als de kip gaar is en de santen kleine olievlekjes laat zien aan het oppervlak.

Luister naar de kookles: Ajam Boemboe Roedjak

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 11:47
Categorie: - Kipgerechten
Pagina gelezen 1744 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië