Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16397901 Bezoekers

 15 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
nwmb
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sate Tempeh (vegetarisch)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Tempeh wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen.
Tijdens het fermentatieproces breekt een schimmel de niet te verteren delen van de bonen af en zorgt er ook voor dat ze een massa worden, een stevige tempeh koek.
Tempeh is rijk aan vitamines en mineralen. Je kunt hem prima invriezen.

Dit is een bijgerecht voor 4 personen of een maaltijd voor 2 personen en kost
E 10,-.


Het neemt een half uur om het voor te bereiden, en een half uur om het te koken en te grillen.

Ingrediënten:

1 blok tempeh
2 stengel sereh of 2 theelepels poeder (citroengras)
2 salam blad
4 dl santen (cocosmelk)
5 lomboks of 6 theelepels sambal oelek (Spaanse peper)
6 sjalotjes
2 knoflook
2 cm laos wortel of 2 theelepels poeder
3 kemirienoten
1 theelepel asem (tamarinde)
1 theelepel suiker
1 groentebouillonblokje of zout
plantaardige olie

Benodigdheden:

Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, stoofpan, grillpan of electr. Grill (oven) of barbecue.

Voorbereiding:sate tempeh

Het tempeh blok in blokjes snijden van 2 x 2 cm. De sjalot en de knoflook pellen.
De laos schillen.
De serehstengels een beetje plat slaan en in een knoop leggen.
Eventueel de zaadjes uit de lomboks halen als je niet van pittig houdt.
De sjalot, knoflook, laos, kemirienoten en lomboks bij mekaar doen en fijn maken in de foodprocessor.

Bereiding:

In een pan 3 theelepels olie verwarmen en hierin het ui-knoflook mengsel zacht fruiten.
Dan de asem, sereh, salamblad, bouillonblokje en de cocosmelk en de tempeh blokjes.
Dit op zacht vuur ongeveer 15 minuten laten pruttelen.
De tempeh blokjes eruit halen en aan satéstokjes rijgen en bruin roosteren op de gril.
De saus inkoken tot het wat dikker is en dit over de geroosterde sate gieten.

Luister naar de kookles: Sate Tempeh

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 11:56
Categorie: - Groentengerechten
Pagina gelezen 1782 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië