Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19753460 Bezoekers

 39 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Ikan Kerrie (visstoofgerecht)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 12,-
Je hebt een half uur voorbereidingstijd nodig en een half uur stooftijd

Ingrediënten:

4 moten kabeljauw of schelvis (rauw)
1,5 theel. zout
1 eetl. asem (tamarinde)
4 sjalotjes
2 teen knoflook
1 lombok (Spaanse peper)
1 vingerlengte koenir of 1 theel. poeder (geelwortel)
2/3 vingerlengte djahe of 1 theel. poeder (gember)
3 djeroekpoeroet blad
½ theel. ketoembar (korianderzaad)
¼ theel. djinten (komijnzaad)
1 theel. suiker
2 eetl. olie
1,5 kopje heet water

Benodigdheden:

Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, stoofpan

Voorbereiding:

De sjalotjes en knoflook schillen.
De lombok eventueel van zaadjes ontdoen als je niet van pittig houdt.
De moten vis insmeren met het zout en met de met wat water aangelengde asem.
De vis daar 15 minuten in laten rusten.
De koenirwortel en gemberwortel schillen.
De sjalotjes, knoflook, lombok, koenir en djahe in de foodprocessor fijn maken.

Bereiding:

De olie licht verwarmen en hierin het knoflook-sjalot-lombok mengsel samen met de andere kruiden fruiten.
Dan 1,5 kopje HEET water erbij doen en de suiker.
Doe de vis in het sausje en dit op zacht vuur 15 a 20 minuten laten stoven tot ze gaar is.
Deksel op de pan.
Dit gerecht smaakt lekker met rijst en wat komkommer erbij of komkommersalade.

Luister naar de kookles: Ikan Kerrie

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 12:03
Categorie: - Vis / Garnalen gerechten
Pagina gelezen 2930 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië