INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19753460 Bezoekers
39 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 12,-
Je hebt een half uur voorbereidingstijd nodig en een half uur stooftijd
4 moten kabeljauw of schelvis (rauw)
1,5 theel. zout
1 eetl. asem (tamarinde)
4 sjalotjes
2 teen knoflook
1 lombok (Spaanse peper)
1 vingerlengte koenir of 1 theel. poeder (geelwortel)
2/3 vingerlengte djahe of 1 theel. poeder (gember)
3 djeroekpoeroet blad
½ theel. ketoembar (korianderzaad)
¼ theel. djinten (komijnzaad)
1 theel. suiker
2 eetl. olie
1,5 kopje heet water
Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, stoofpan
De sjalotjes en knoflook schillen.
De lombok eventueel van zaadjes ontdoen als je niet van pittig houdt.
De moten vis insmeren met het zout en met de met wat water aangelengde asem.
De vis daar 15 minuten in laten rusten.
De koenirwortel en gemberwortel schillen.
De sjalotjes, knoflook, lombok, koenir en djahe in de foodprocessor fijn maken.
De olie licht verwarmen en hierin het knoflook-sjalot-lombok mengsel samen met de andere kruiden fruiten.
Dan 1,5 kopje HEET water erbij doen en de suiker.
Doe de vis in het sausje en dit op zacht vuur 15 a 20 minuten laten stoven tot ze gaar is.
Deksel op de pan.
Dit gerecht smaakt lekker met rijst en wat komkommer erbij of komkommersalade.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage