Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16358744 Bezoekers

 17 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
YYhWKn
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Ikan Kerrie (visstoofgerecht)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 12,-
Je hebt een half uur voorbereidingstijd nodig en een half uur stooftijd

Ingrediënten:

4 moten kabeljauw of schelvis (rauw)
1,5 theel. zout
1 eetl. asem (tamarinde)
4 sjalotjes
2 teen knoflook
1 lombok (Spaanse peper)
1 vingerlengte koenir of 1 theel. poeder (geelwortel)
2/3 vingerlengte djahe of 1 theel. poeder (gember)
3 djeroekpoeroet blad
½ theel. ketoembar (korianderzaad)
¼ theel. djinten (komijnzaad)
1 theel. suiker
2 eetl. olie
1,5 kopje heet water

Benodigdheden:

Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, stoofpan

Voorbereiding:Ikan Kerrie

De sjalotjes en knoflook schillen.
De lombok eventueel van zaadjes ontdoen als je niet van pittig houdt.
De moten vis insmeren met het zout en met de met wat water aangelengde asem.
De vis daar 15 minuten in laten rusten.
De koenirwortel en gemberwortel schillen.
De sjalotjes, knoflook, lombok, koenir en djahe in de foodprocessor fijn maken.

Bereiding:

De olie licht verwarmen en hierin het knoflook-sjalot-lombok mengsel samen met de andere kruiden fruiten.
Dan 1,5 kopje HEET water erbij doen en de suiker.
Doe de vis in het sausje en dit op zacht vuur 15 a 20 minuten laten stoven tot ze gaar is.
Deksel op de pan.
Dit gerecht smaakt lekker met rijst en wat komkommer erbij of komkommersalade.

Luister naar de kookles: Ikan Kerrie

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 12:03
Categorie: - Vis / Garnalen gerechten
Pagina gelezen 1641 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië