INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19199042 Bezoekers
7 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit is een vegetarisch bijgerecht .
Het kan prima als hoofdgerecht, maar dan de hoeveelheid vermenigvuldigen.
Het kost E 10,-
De voorbereidingstijd is 30 minuten en stooftijd is 15 minuten.
150 gr tahu
2 sjalotjes
2 teen knoflook
1 salamblad
2 theel. asem (tamarinde)
1 schijf laoswortel van 1 cm dik of 1 theel. laos
2 lomboks (Spaanse peper)
½ eetl. ketjap manis
½ bouillonblokje
plantaardige olie
Vergiet, snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhakker of tjobeh en oelekan (vijzel en stamper),kookpan
Tahoe uit laten lekken en in blokjes van 1 cm x 1 cm dik snijden.
Sjalotjes en knoflook pellen . Zaadjes uit de lombok halen.
Laoswortel schillen.
Sjalotjes, knoflook, lomboks, laoswortel en terasi in foodprocessor doen of heel fijn snijden.
Het fijn gemaakte sjalotjes/kruidenmengsel in 2 eetl. olie fruiten.
Dan het salamblad toevoegen, met 1 glas water,ketjap, de asem en het bouillonblokje. H
ierin de tahu blokjes 15 minuten laten sudderen.
Proeven wat je van de smaak vind.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage