Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19199042 Bezoekers

 7 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Tahu (Tahoe) Asem (stoofgerecht)yolande-waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit is een vegetarisch bijgerecht .
Het kan prima als hoofdgerecht, maar dan de hoeveelheid vermenigvuldigen.
Het kost E 10,-

De voorbereidingstijd is 30 minuten en stooftijd is 15 minuten.

Ingrediënten:

150 gr tahu
2 sjalotjes
2 teen knoflook
1 salamblad
2 theel. asem (tamarinde)
1 schijf laoswortel van 1 cm dik of 1 theel. laos
2 lomboks (Spaanse peper)
½ eetl. ketjap manis
½ bouillonblokje
plantaardige olie

Benodigdheden:

Vergiet, snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhakker of tjobeh en oelekan (vijzel en stamper),kookpan
Tahoe uit laten lekken en in blokjes van 1 cm x 1 cm dik snijden.
Sjalotjes en knoflook pellen . Zaadjes uit de lombok halen.
Laoswortel schillen.
Sjalotjes, knoflook, lomboks, laoswortel en terasi in foodprocessor doen of heel fijn snijden.

Bereiding:

Het fijn gemaakte sjalotjes/kruidenmengsel in 2 eetl. olie fruiten.
Dan het salamblad toevoegen, met 1 glas water,ketjap, de asem en het bouillonblokje. H
ierin de tahu blokjes 15 minuten laten sudderen.
Proeven wat je van de smaak vind.

Luister naar de kookles: Tahu Asem

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 12:12
Categorie: - Groentengerechten
Pagina gelezen 2462 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië