Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19283418 Bezoekers

 32 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Frikadel Lombok (Spaanse peper met gehaktvulling)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Het is een bijgerecht voor de rijsttafel, maar zo als los hapje ook erg lekker.
Het kost 10,-
Het neemt een half uur voorbereidingstijd en een kwartier baktijd.

Ingrediënten:

150 g varkensgehakt of lamsgehakt
5 sjalotjes
3 teen knoflook
1 eetl. prei
1 eetl. selderie
2 eieren
2 theel. sereh poeder (citroengras)
½ theel. djahe poeder (gember)
2 theel. ketoembar poeder (korianderzaad)
1 theel. djintenpoeder (komijnzaad)
½ theel. zout
citroensap van 1 citroen
16 grote lomboks (Spaanse peper)
plantaardige olie

Benodigdheden:

Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, bakpan, keukenpapier

Voorbereiding:

Scheid de eierdooiers van het eiwit.
Kluts de eierdooiers los.
Kluts de eiwitten los.
Pel de sjalotjes en de knoflook.
Haal de zaadjes uit de lomboks.

Bereiding:

Maak de sjalot, knoflook, prei en selderie heel fijn en vermeng ze met de kruiden, het zout en de eierdooiers en meng alles door het gehakt.
Vul de lomboks met het gehaktmengsel.
Sprenkel wat citroensap over de gevulde lomboks en bestrijk ze met eiwit.
Bak ze in hete olie aan beide kanten bruin.


Luister naar de kookles: Frikadel Lombok

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 16:26
Categorie: - Bijgerechten
Pagina gelezen 5078 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië