INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19283418 Bezoekers
32 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Het is een bijgerecht voor de rijsttafel, maar zo als los hapje ook erg lekker.
Het kost 10,-
Het neemt een half uur voorbereidingstijd en een kwartier baktijd.
150 g varkensgehakt of lamsgehakt
5 sjalotjes
3 teen knoflook
1 eetl. prei
1 eetl. selderie
2 eieren
2 theel. sereh poeder (citroengras)
½ theel. djahe poeder (gember)
2 theel. ketoembar poeder (korianderzaad)
1 theel. djintenpoeder (komijnzaad)
½ theel. zout
citroensap van 1 citroen
16 grote lomboks (Spaanse peper)
plantaardige olie
Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, bakpan, keukenpapier
Scheid de eierdooiers van het eiwit.
Kluts de eierdooiers los.
Kluts de eiwitten los.
Pel de sjalotjes en de knoflook.
Haal de zaadjes uit de lomboks.
Maak de sjalot, knoflook, prei en selderie heel fijn en vermeng ze met de kruiden, het zout en de eierdooiers en meng alles door het gehakt.
Vul de lomboks met het gehaktmengsel.
Sprenkel wat citroensap over de gevulde lomboks en bestrijk ze met eiwit.
Bak ze in hete olie aan beide kanten bruin.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage