INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19859336 Bezoekers
35 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 15,-
Het neemt een half uur voorbereidingstijd en een half uur stooftijd.
4 st. verse kabeljauw of makreel van 150 g per stuk
plantaardige olie
2 lomboks (Spaanse peper)
1 visbouillonblokje
7 sjalotjes
4 knoflooktenen
6 kemirie noten
4 cm laoswortel of 2 theel. poeder
3 cm koenjietwortel of 1,5 theel. poeder
2 cm kentjoerwortel of 1 theel. poeder
3 djeroek poeroet blad (citroenblad)
2 theel. terasi bakar
2 theel. goela djawa of suiker (bruine basterdsuiker)
2 theel. asem (tamarinde)
½ l santen (cocosmelk)
De sjalotjes, knoflook, lomboks, kemirienoten, terasi bakar,koenjitwortel en kentjoerwortel, bij elkaar, in de foodprocessor fijn maken.
Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, stoofpan, pan om te bakken, keukenpapier
De sjalot en knoflook pellen.
Als je niet van pittig houdt, de zaadjes uit de lomboks halen.
De laoswortel schillen en in schijfjes van 1 cm snijden.
De koenjit- en kentjoer wortel schillen en in kleinere stukjes snijden.
De sjalotjes, knoflook, lomboks, kemirienoten, terasi bakar,koenjitwortel en kentjoerwortel, bij elkaar, in de foodprocessor fijn maken.
Olie verwarmen in een bakpan en hierin de stukken vis aan de buitenkant krokant bakken.
Als je geen zin in vislucht in je huis hebt, vraag dan aan de visboer om het te bakken.
In de stoofpan 2 eet. olie doen en hierin het ui-sjalot-kruiden mengsel langzaam fruiten, samen met de laos.
Als het mengsel zacht geworden is het visbouillonblokje toevoegen, het djeroek poeroetblad, de tamarinde en de cocosmelk.
Dit op zacht vuur 5 minuten laten stoven.
Dan de suiker erbij en de vis toevoegen.
Dit nog ongeveer 10 minuten zacht laten stoven.
Als er olievlekjes op de saus komen is het gerecht klaar.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage