INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
20070973 Bezoekers
42 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Als je een voorraad wilt maken, vermenigvuldig dan de ingrediënten.
Bereidingstijd 15 minuten, kooktijd minstens 30 minuten
kosten € 5,-
3 grote uien
7 lomboks (Spaanse peper) of 2 eetl. sambal oelek
2 eetl. suiker
1 theel. zout
1 theel. terasi
2 eetl. natuurazijn
plantaardige olie
Als je het heel heet wit hebben, kun je ook ipv lomboks tjabe rawits nemen.
Dat zijn de kleine pepertjes.
Je kunt er bv ook petehbonen of djeroek poeroetblad bij doen.
Snijplank en mes, schaaf, foodprocessor of blitzhacker,pan om te koken, vlamverdeler
De uien schillen.
De lomboks wassen.
De uien in dunne ringen schaven.
De lomboks fijn hakken in de foodprocessor.
Ruim olie, ongeveer 6 eetl., verwarmen in een pan, en hierin de uiringen glazig fruiten.
Dan de overige ingrediënten toevoegen en de pan op zacht vuur en op een vlamverdeler verder laten pruttelen.
Geen deksel op de pan.
Minimaal 30 minuten en af en toe goed over de bodem roeren.
Hoe langer je het laat pruttelen, hoe intenser de smaak.
Zorg dat er genoeg olie bij het gerecht blijft.
Het blijft in een afgesloten bakje en in de koelkast zeker een paar weken goed.
De olie die je er bovenop ziet , niet wegscheppen, want hierdoor wordt het goed afgesloten.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage