Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16395561 Bezoekers

 13 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
GcMDA
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sambal Badjakyolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Als je een voorraad wilt maken, vermenigvuldig dan de ingrediënten.
Bereidingstijd 15 minuten, kooktijd minstens 30 minuten
kosten € 5,-

Ingrediënten:

3 grote uien
7 lomboks (Spaanse peper) of 2 eetl. sambal oelek
2 eetl. suiker
1 theel. zout
1 theel. terasi
2 eetl. natuurazijn
plantaardige olie
Als je het heel heet wit hebben, kun je ook ipv lomboks tjabe rawits nemen.
Dat zijn de kleine pepertjes.
Je kunt er bv ook petehbonen of djeroek poeroetblad bij doen.

Benodigdheden:sambal badjak

Snijplank en mes, schaaf, foodprocessor of blitzhacker,pan om te koken, vlamverdeler

Voorbereiding:

De uien schillen.
De lomboks wassen.
De uien in dunne ringen schaven.
De lomboks fijn hakken in de foodprocessor.

Bereiding:

Ruim olie, ongeveer 6 eetl., verwarmen in een pan, en hierin de uiringen glazig fruiten.
Dan de overige ingrediënten toevoegen en de pan op zacht vuur en op een vlamverdeler verder laten pruttelen.
Geen deksel op de pan.
Minimaal 30 minuten en af en toe goed over de bodem roeren.
Hoe langer je het laat pruttelen, hoe intenser de smaak.
Zorg dat er genoeg olie bij het gerecht blijft.
Het blijft in een afgesloten bakje en in de koelkast zeker een paar weken goed.
De olie die je er bovenop ziet , niet wegscheppen, want hierdoor wordt het goed afgesloten.


Luister naar de kookles: Sambal Badjak

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 23:24
Categorie: - Sambelans
Pagina gelezen 1342 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië