Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16395684 Bezoekers

 15 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
wmDNH
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Ajam Kari (kip met aardappelen in cocossaus)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit gerecht is voor 4 personen en kost 12 euro.
Het neemt een half uur om het te maken en een half uur kooktijd.

Ingrediënten:

600 g kippedijfilet
1 lombok (Spaanse peper)
3 sjalotjes
3 teen knoflook
1 theel. terasi bakar
3 kemirienoten
1 theel. ketoembarpoeder
2 cm djahewortel of 1 theel. poeder (gember)
2 cm laoswortel of 1 theel. poeder
3 cm koenjitwortel of 1 theel. poeder
1 serehstengel of 1 theel. poeder (citroengras)
3 djeroek poeroet blad (citroenblad)
¼ blok santen (cocosmelk)
400 ml cocosmelk
1 kippebouillonblokje
50 g soe-oen
4 aardappelen
plantaardige olie

Benodigdheden:

Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, stoofpan

Voorbereiding:ajam kari

De sjalotjes en knoflook schillen.
De lombok wassen en eventueel de zaadjes eruit halen.
De djahewortel, koenjitwortel en laos wortel schillen.
De serehstengel een beetje kneuzen met de achterkant van je mes en in een knoop leggen.
De aardappels schillen en in stukken van  2 cm snijden.
Als je biologische aardappels gebruikt, hoef je ze niet te schillen.
De kipfilet in stukken van 3 cm snijden.

Bereiding:

De sjalotjes, knoflook, lombok, terasi, kemirienoten, ketoembar, djahe, laos en koenjit  fijn maken. Dit fruiten in wat olie.
Dan de kip, sereh, djeroek poeroet, aardappels, bouillonblokje en 400 ml cocosmelk erbij voegen.
Dit op zacht vuur 20 minuten laten sudderen tot de kip en de aardappels gaar zijn.
Als ze bijna gaar zijn het santenblok erbij voegen en eventueel wat heet water.

Als alles klaar is, de soe-oen 1 minuut in heet water doen en op het laatst toevoegen.
Een lekker gerecht met rijst erbij.

Luister naar de kookles: Ajam Kari

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 23:46
Categorie: - Kipgerechten
Pagina gelezen 1430 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië