Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16338651 Bezoekers

 13 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
fXdmDK
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Telor Tomat (eieren in pittige tomatensaus)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit is een vegetarisch bijgerecht bij een rijsttafel en als je het als hoofdgerecht wil, de hoeveelheid vermenigvuldigen.

Het neemt een half uur om het te maken en 15 minuten stooftijd.
Het kost € 10,-

Ingrediënten:

6 eieren
6 sjalotjes
3 teen knoflook
4 rode lomboks (Spaanse peper) of 4 theel. sambal oelek
3 cm koenjitwortel of 1 theel. poeder (geelwortel)
1 stengel sereh (citroengras)
2 blad djeroek poeroet (citroenblad)
1 blikje gepelde tomaten
1 bouillonblokje
plantaardige olie

Kookbenodigdheden:telor tomat

Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker of pureerstaaf, kookpan, keukenpapier

Voorbereiding:

De eieren in 10 minuten hard koken en dan pellen.
De ui en de knoflook pellen.
De steeltjes van de lomboks halen en eventueel de zaadjes eruit als je niet van pittig houdt.
De koenjitwortel schillen.
De serehstengel een beetje pletten en in een knoop leggen.

Bereiding:

De ui en knoflook, lombok en koenjitwortel fijn maken.
In een pan ruim olie verhitten tot goed heet. Hierin de hard gekookte eieren bakken tot ze goudbruin zijn.
Schep de eieren eruit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
De olie uit de pan gieten tot je 2 eetlepels overhoudt en hierin het ui/kruidenmengsel fruiten.

Na 2 minuten het blikje tomatenpuree en het bouillonblokje eraan toevoegen.
De eieren erin doen en zacht laten sudderen (zonder deksel op de pan).
Als er olie boven komt drijven is het gerecht goed.

Luister naar de kookles: Telor Tomat

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 06/12/2016 00:03
Categorie: - Groentengerechten
Pagina gelezen 1234 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië