INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19940890 Bezoekers
23 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit is een vegetarisch bijgerecht bij een rijsttafel en als je het als hoofdgerecht wil, de hoeveelheid vermenigvuldigen.
Het neemt een half uur om het te maken en 15 minuten stooftijd.
Het kost € 10,-
6 eieren
6 sjalotjes
3 teen knoflook
4 rode lomboks (Spaanse peper) of 4 theel. sambal oelek
3 cm koenjitwortel of 1 theel. poeder (geelwortel)
1 stengel sereh (citroengras)
2 blad djeroek poeroet (citroenblad)
1 blikje gepelde tomaten
1 bouillonblokje
plantaardige olie
Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker of pureerstaaf, kookpan, keukenpapier
De eieren in 10 minuten hard koken en dan pellen.
De ui en de knoflook pellen.
De steeltjes van de lomboks halen en eventueel de zaadjes eruit als je niet van pittig houdt.
De koenjitwortel schillen.
De serehstengel een beetje pletten en in een knoop leggen.
De ui en knoflook, lombok en koenjitwortel fijn maken.
In een pan ruim olie verhitten tot goed heet. Hierin de hard gekookte eieren bakken tot ze goudbruin zijn.
Schep de eieren eruit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
De olie uit de pan gieten tot je 2 eetlepels overhoudt en hierin het ui/kruidenmengsel fruiten.
Na 2 minuten het blikje tomatenpuree en het bouillonblokje eraan toevoegen.
De eieren erin doen en zacht laten sudderen (zonder deksel op de pan).
Als er olie boven komt drijven is het gerecht goed.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage