INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
20017422 Bezoekers
61 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit gerecht is voor 4 personen. Het kost € 12,-
Het neemt een half uur voorbereidingstijd en 15 minuten stooftijd.
Je kunt het vegetarisch houden door de kip weg te laten.
150 g kipfilet (kippedijfilet)
700 g verse spinazie
2 tomaten
3 sjalotjes
3 teen knoflook
2 cm djahewortel of 1 theel. poeder (gember)
1 cm koenjitwortel of ½ theel. poeder (geelwortel)
2 cm laoswortel of 1 theel. poeder
1 stengel sereh of ½ theel. poeder (citroengras)
3 theel. ketoembarpoeder (korianderzaad)
1,5 theel. djintenpoeder (komijnzaad)
2 dl. santen (cocosmelk)
2 salamblad
1 kipbouillonblokje
plantaardige olie
Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, vijzel, kookpan
Pel de sjalot en de knoflook.
Was de spinazie en de tomaten.
Schil de djahe, koenjit en laos.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Snijd de tomaten in schijfjes.
Haal het bovenste deel van de serehstengel, kneus hem en leg er een knoop in.
Doe de sjalot, knoflook, djahe, koenjit en laos in de foodprocessor en maak fijn.
Doe 2 eetl. olie in de pan en fruit hierin het sjalot-kruiden mengsel samen met de ketoembar en djinten, op laag vuur, gedurende 3 minuten.
Voeg dan 3 dl. water toe, sereh, salam, het bouillonblokje en de kipfilet.
Laat dit 10 minuten zacht sudderen.
Dan de santen, de spinazie en de tomatenschijfjes erbij.
Het gerecht is klaar als je kleine oliekringeltjes naar boven ziet komen.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage