Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16395537 Bezoekers

 16 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
LLYD6X
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sajoer Goelai Bajem (spinazie / kip stoofgerecht)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit gerecht is voor 4 personen. Het kost € 12,-
Het neemt een half uur voorbereidingstijd en 15 minuten stooftijd.
Je kunt het vegetarisch houden door de kip weg te laten.

Ingrediënten:

150 g kipfilet (kippedijfilet)
700 g verse spinazie
2 tomaten
3 sjalotjes
3 teen knoflook
2 cm djahewortel of 1 theel. poeder (gember)
1 cm koenjitwortel of ½ theel. poeder (geelwortel)
2 cm laoswortel of 1 theel. poeder
1 stengel sereh of ½ theel. poeder (citroengras)
3 theel. ketoembarpoeder (korianderzaad)
1,5 theel. djintenpoeder (komijnzaad)
2 dl. santen (cocosmelk)
2 salamblad
1 kipbouillonblokje
plantaardige olie

Kookbenodigdheden:

Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, vijzel, kookpan

Voorbereiding:sajoer goelai bajem

Pel de sjalot en de knoflook.
Was de spinazie en de tomaten.
Schil de djahe, koenjit en laos.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Snijd de tomaten in schijfjes.
Haal het bovenste deel van de serehstengel, kneus hem en leg er een knoop in.

Bereiding:

Doe de sjalot, knoflook, djahe, koenjit en laos in de foodprocessor en maak fijn.
Doe 2 eetl. olie in de pan en fruit hierin het sjalot-kruiden mengsel samen met de ketoembar en djinten, op laag vuur, gedurende 3 minuten.
Voeg dan 3 dl. water toe, sereh, salam, het bouillonblokje en de kipfilet.
Laat dit 10 minuten zacht sudderen.
Dan de santen, de spinazie en de tomatenschijfjes erbij.
Het gerecht is klaar als je kleine oliekringeltjes naar boven ziet komen.

Luister naar de kookles: Sajoer Goelai Bajem

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 06/12/2016 00:10
Categorie: - Sayur / Sajoer
Pagina gelezen 3922 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië