Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 18650846 Bezoekers

 15 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

De verschijnselen en het verloop van ziekten, veroorzaakt door giftige planten en nadelige middelen welke o.a. gebruikt worden door doekoens.

De beschrijving van de giftige planten en nadelige middelen is vrij vertaald en aangevuld met toelichtingen van Doekoens uit Soerakarta en Djokjakarta.
Wat betreft de verschijnselen en het verloop van ziekten, door die vergiftigingen worden veroorzaakt, zal successievelijk moeten blijken, of deze juist zijn opgegeven.
Echter hebben wij kunnen opmerken, dat alle Doekoens met die verschijnselen en het verloop der ziekten op de hoogte zijn.
De Doekoen, die de vergiften bereidt, moet ook de verschijnselen en het verloop der ziekten door die vergiften veroorzaakt, kennen, daar zij daarmede rekening moet houden, om naar omstandigheden die vergiften te kiezen, die door hun werking geen argwaan wekken en overeenkomen met gewone ernstige ziekten zoals buikloop enz. of bij epidemische ziekten die vergiften te kiezen, waarvan de verschijnselen en het verloop der ziekten overeenkomen met die van de heersende ziekten.
De in de volgende pagina’s vermelde giftige planten en schadelijke middelen zijn die, die het meest gebruikt worden.

Een doekoen tijdens de bereiding van zijn geneesmiddelen

Bron: "Het Javaansch receptenboek" afkomstig van Soerakarta. 1930

Waarschuwing: gebruik de middelen niet voor uw zelf of voor anderen. Het gebruik van de informatie, middelen en of (be)handelingen is dan ook alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. 'Stichting Indopedia' kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van de informatie die verstrekt wordt via deze website of via links op deze website.


Creatie datum: 11/07/2017 23:04
Categorie: - Gif / middelen
Pagina gelezen 484 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië