Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19279952 Bezoekers

 28 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Bangkoewang.

Indien men deze knol in nat gras of stro laat ontkiemen, de vrucht daarna ongeschild over de oppervlakte tot een paar millimeters diepte raspt en het geraspte uitperst, verkrijgt men een zoutachtige vloeistof, die zich in zoete vloeibare spijzen of dranken onwaarneembaar laat vermengen en bij personen, daarmede vergiftigd, verschijnselen doet ontstaan, die overeenkomen met die van cholera en evenals deze, gewoonlijk met de dood eindigt.
Slechts een microscopisch onderzoek van de uitwerpselen, zou kunnen uitmaken of men met de echte cholera, dan wel met het Bangkoewang-vergift veroorzaakte ziekte te maken heeft, daar in het eerste geval de komma bacil wel, in het tweede geval daarentegen niet aanwezig zal worden bevonden.
Dit middel kan vooral tijdens cholera-epidemieën aan wraakzoekende diensten bewijzen, om personen, die men treffen wil, uit de weg te ruimen, op ene wijze, die voor de dader het minste gevaar voor ontdekking bestaat.

Bangkoewang

Bron: "Het Javaansch receptenboek" afkomstig van Soerakarta. 1930

Waarschuwing:gebruik dit middel niet voor uw zelf of voor anderen. Het gebruik van de informatie, middelen en of (be)handelingen is dan ook alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. 'Stichting Indopedia' kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van de informatie die verstrekt wordt via deze website of via links op deze website.


Creatie datum: 11/07/2017 23:24
Categorie: - Gif / middelen
Pagina gelezen 621 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië