Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 18649960 Bezoekers

 30 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Kedawoeng. Akar-

De wortel van de Kedawoeng-boom is op zichzelf niet vergiftig, echter gedaan in palmwijn van de Arèn-boom, wordt deze een gewilde drank als vergif.
Het heimelijk toedienen van dit vergift, geschiedt door de fijn gestampte wortel onder de nagel van de voorste vinger van de rechterhand te verbergen.
Indien nu de verkoper van de palmwijn iemand ontmoet, die hij doden wil, dan houdt hij, bij het inschenken van den palmwijn, de nagel gevuld met de gestampte akar Kedawoeng heimelijk in het glas, waardoor deze met den palmwijn wordt vermengd en een vergift wordt.
Zij, die palmwijn wensen te drinken, dienen bij het inschenken, zelf het glas vast te houden.

Na het drinken van deze vergiftigen drank, krijgt men enige ogenblikken later een bitteren, onaangename smaak in de mond, waarna men begint te braken; de buik zet zich erg op, gepaard met hevige krampen. Men sterft binnen twaalf uur.

De toekang deres, dat is de aftapper van de palmwijn, maakt van dit vergift gebruik, om dieven te straffen of om apen, die erg van palmwijn houden, te vergiftigen.

Bron: "Het Javaansch receptenboek" afkomstig van Soerakarta. 1930


 

Waarschuwing:gebruik dit middel niet voor uw zelf of voor anderen. Het gebruik van de informatie, middelen en of (be)handelingen is dan ook alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. 'Stichting Indopedia' kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van de informatie die verstrekt wordt via deze website of via links op deze website.


Creatie datum: 12/07/2017 07:38
Categorie: - Gif / middelen
Pagina gelezen 305 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië