INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19753235 Bezoekers
23 Bezoekers online
De zaden van deze peulvrucht bevatten schadelijke bestanddelen, die de dood kunnen veroorzaken.
De schadelijke bestanddelen kunnen echter door koken verwijderd worden, waarbij weinig kalk nodig is.
De kalk trekt de giftige bestanddelen uit de boontjes. Nadat de bonen gekookt zijn, wordt het water weggeworpen, waarna de bonen met schoon water worden gewassen en daarna gedroogd en met geraspte jonge Klapa als toespijs gegeten.
Aanbeveling verdient, de boontjes na gekookt en gewassen te hebben, in de zon te drogen.
Bron: "Het Javaansch receptenboek" afkomstig van Soerakarta. 1930
Waarschuwing:gebruik dit middel niet voor uw zelf of voor anderen. Het gebruik van de informatie, middelen en of (be)handelingen is dan ook alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. 'Stichting Indopedia' kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van de informatie die verstrekt wordt via deze website of via links op deze website.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage