Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17967023 Bezoekers

 23 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Kratok. Katjang-

De zaden van deze peulvrucht bevatten schadelijke bestanddelen, die de dood kunnen veroorzaken.

De schadelijke bestanddelen kunnen echter door koken verwijderd worden, waarbij weinig kalk nodig is.
De kalk trekt de giftige bestanddelen uit de boontjes. Nadat de bonen gekookt zijn, wordt het water weggeworpen, waarna de bonen met schoon water worden gewassen en daarna gedroogd en met geraspte jonge Klapa als toespijs gegeten.
Aanbeveling verdient, de boontjes na gekookt en gewassen te hebben, in de zon te drogen.

Bron: "Het Javaansch receptenboek" afkomstig van Soerakarta. 1930


 

Waarschuwing:gebruik dit middel niet voor uw zelf of voor anderen. Het gebruik van de informatie, middelen en of (be)handelingen is dan ook alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. 'Stichting Indopedia' kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van de informatie die verstrekt wordt via deze website of via links op deze website.


Creatie datum: 12/07/2017 08:15
Categorie: - Gif / middelen
Pagina gelezen 161 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië