Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 18754581 Bezoekers

 14 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Aphrodisiacum.

Het vet van de Gekko, een boomhagedis, ook voorkomende in huizen.

Een visje op Java genaamd Oendoek; te Bandjermasin, waar deze vissoort veel voorkomt wordt zij Sedjangang genoemd. Dit visje heeft een kop gelijkende op die van de buffel of die van het paard, terwijl het lichaam de vorm van een vis heeft. Zij kan zich met de borstvinnen vlug over de modder voortbewegen. Er zijn vele soorten van deze visjes; de soort die voor erotische doeleinden worden gebruikt, zijn bedekt met groene schubben. Deze visjes worden gewoonlijk in droge toestand verkocht. Op kustplaatsen, waar het strand modderig is, kan men ze aan vissers bestellen, en men ontvangt ze dan nog levend. Dit visje moet afzonderlijk gekookt worden, totdat zij geheel als bouillon is opgelost.

Orat Mendjangan of hertenpezen, moeten eerst afzonderlijk gekookt worden, totdat zij zich hebben opgelost als een dikke bouillon.

Lalěr idjoe, is een grote groene vlieg, met sterk opwekkende eigenschappen, zeer geschikt voor erotische doeleinden. Zij moet afzonderlijk fijn gewreven worden.

Sarong lawět, dat zijn de gunstig bekend staande zee-zwaluwnestjes. Deze moeten afzonderlijk worden gekookt, totdat zij geheel als een dikke bouillon zijn opgelost en daarna worden gezift.

De boontjes van Daoen Gatal ook genaamd Rawé, die bekend zijn, als een sterk werkende aphrodisiacum. Zij moeten afzonderlijk en rauw fijn gewreven worden of afzonderlijk sterk af gekookt worden, totdat zij tot fijne pap verkookt zijn.

Deze zes middelen moeten samen worden gevoegd en nog eens gekookt worden, totdat alles goed gekookt is, waarna men drie malen per dag en naar behoefte daarvan eet tot versterking en opwekking.

Bron: "Het Javaansch receptenboek" afkomstig van Soerakarta. 1930


Waarschuwing: gebruik dit middel niet voor uw zelf of voor anderen. Het gebruik van de informatie, middelen en of (be)handelingen is dan ook alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. 'Stichting Indopedia' kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van de informatie die verstrekt wordt via deze website of via links op deze website.


Creatie datum: 12/07/2017 11:31
Categorie: - Geheime Javaanse middelen
Pagina gelezen 729 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië