Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19937831 Bezoekers

 26 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Cacao

wordt bereid uit rijpe vruchten van de cacaoboom (Theobroma Cacao).
Cacao bevat een grote hoeveelheid vet (ong. 50 %), cacaoboter geheten en 1.5 % theobromine.
Het oplosbare poeder wordt als drank gebruikt.
De cacao-cultuur is in Ned.-Indië niet van heel veel belang, omdat de plant er veel van ziekten heeft te lijden.
De Java-cacao is echter van bijzonder goede kwaliteit.
In 1931 viel de prijs van f100.- per 100 kg. terug tot f67.60.
De Java-export bedroeg in dat jaar 1350 ton, tegen 1408 ton in 1930.
Buiten Java is de cultuur van zo goed als geen betekenis meer.


Creatie datum: 27/07/2017 10:03
Categorie: - C
Pagina gelezen 788 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië