Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16358781 Bezoekers

 19 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
bcxH5e
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Gezwellen IV (branderige) - Djamu

Gezwellen kan men pappen (papjes steeds opnieuw op de piijnlijke plaats leggen zodat het gezwel zacht wordt) met het raspel van rauwe kentang jawa.

Kentang jawa Aardappel
Latijnse naam:   Coleus tuberosus Benth.
Familie    Labiatae

Een plant met sappige kantige stengels en donker violette bloemen.
Aan de wortels ontwikkelen zich knollen zoals aardappelen.
Deze knollen zijn kleiner en behalve de heel jonge uitwendig zwart.
Ze worden gekookt of soms ook wel rauw gegeten.
De vermenigvuldiging gebeurd door stekken.
De Javaanse naam voor deze knollen is gembili.

Te gebruiken bij:   

  • Gezwellen (branderige)    
  • wonden (verzachten en opdrogen van)    

kentang jawaketang hitam

Waarschuwing: neem altijd eerst contact op met uw huisarts voordat u
gebruik maakt van de informatie, middelen en of (be)handelingen op deze website.


Creatie datum: 11/01/2017 09:56
Categorie: - G - Zieken & Kwalen
Pagina gelezen 4101 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië