INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19595047 Bezoekers
27 Bezoekers online
Voor dames die al wat ouder zijn, is het volgende goed;
Neem een stukje Sunlight zeep ter grote van een duivenei en laat het oplossen in een vingerkom heet water.
Als het is afgekoeld doet men er een geklutste eierdooier bij.
Was het haar daarmee en neem vervolgens een jeruk wangi of jeruk purut, pof die goed gaar, pers deze uit in een half glas splitglas (zie maten) met water.
Zeef dit mengsel en was het haar daarmee na. Ten slotte spoelt men het haar met schoon water uit.
Deze boom is gemakkelijk herkenbaar aan de bladeren, waarvan de stelen bladachtig verbreed zijn, waardoor het lijkt, alsof twee blaadjes met eenzelfde hoofdnerf boven elkaar zitten.
De bloemen zijn geelwit, soms iets rood aangelopen en zeer klein.
De vruchten zijn eirond. De schil is vol diepe groeven en wordt bij volkomen rijpheid geelgroen.
Het vruchtvlees is geelgroen en smaakt zeer zuur, vaak ook een weinig bitter.
De dikke schil is buitengewoon geurig, wordt gekonfijt en voor het kruiden van vleesgerechten gebruikt.
De geraspte schil gebruikt men voor haarwassing.
De bladeren zijn een specerij voor de rijsttafel.
Waarschuwing: neem altijd eerst contact op met uw huisarts voordat u
gebruik maakt van de informatie, middelen en of (be)handelingen op deze website.
Reactie #1
Kan je gewoon citroen gebruiken? En is het mogelijk dat je de natuurlijke cosmetische produkten in Nederland kan kopen?
M.V.G.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage