INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
20062114 Bezoekers
27 Bezoekers online
500 gram rundergehakt
1 theelepel zout
½ Theelepel peper
2 à lepels asem water (tamarinde)
1 lepel fijngesneden sereh
2 jeruk-purut bladeren
1 pandan blad
1 salam blad
½ blokje santen (kokos, kelapa)
Boter of olie
2 eieren
De gehakt braad u even op, doe de specerijen erbij met de balderen en een kopje water
Laat dit koken tot het water op is en voeg er dan de santen bij. U braadt nu alles zo op, dat u de olie eruit ziet komen.
Tot zover kunt u het gerecht gewoon serveren op tafel. (Rempah)
Voor de balletjes met dit gerecht, neemt u de twee eieren, kluts deze goed en vermengt ze met het gerecht. U maakt er balletjes van en laat ze mooi bruin worden in olie.
Frikadelletjes zijn lekker bij de maaltijd.
4 lepels fijngesneden bawang-merah (rode uitjes)
3 siung (schijfjes) fijngesneden bawang-putih (knoflook)
2 kopjes water of bouillon
1 bordvol frikadelletjes (zie frikadel)
½ Blikje peultjes
1 bordje vol gesneden halfgare rebung
Sago
Boter
Zout en peper naar smaak.
De uien worden samen in boter gefruit en aangelengd met het water of met de bouillon. Doe de frikadelletjes erbij en kook dit even op. Dan kan de rebung erbij, samen met de peultjes. Dit laat u even stoven in een dichte pan. Het gerecht bindt u wat aan met de sago die met water is aangemaakt (anders krijgt u klontjes).
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage