INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
20063146 Bezoekers
58 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Het recept is uit het : “Groot nieuw volledig Oost-Indisch kookboek, van J.M.J.Catenius-Van der Meijden, 1e druk 1902
Ik heb het recept een beetje vertaald naar het Nederlands van nu.
De hoeveelheid is voor 4 personen en kost E 10,-
Het duurt een ½ uur om het te maken en een half uur baktijd
6 eieren
400 g kipgehakt of half om half gehakt
2 uien
1,5 theel. ketoembarpoeder (korianderzaad)
1 theel. djintenpoeder (komijnzaad)
3 cm koenjitwortel of 1 theel. poeder
½ theel. terasi bakar
½ fijn gesneden lombok (Spaanse peper)
1,5 theel. zout
½ theel. peper
1 vingerlengte fijn gesneden sereh (citroengras)
4 eetl. santen (cocosmelk)
4 eetl. boter
Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, koekepan
De uien schillen en fijn snijden.
De koenjitwortel schillen en fijn maken.
De sereh en lombok fijn snijden.
De eieren klutsen met het zout en peper.
Bak in boter een omelet van de geklutste eieren.
Meng de rest van de ingrediënten met het gehakt en bak dit gaar en droog.
Doe dit gebraden gehakt in de omelet, vouw deze dicht en braad deze aan beide kanten lichtbruin.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage