Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 20063146 Bezoekers

 58 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Kaber Kebertoe (omelet met gehaktvulling)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Het recept is uit het : “Groot nieuw volledig Oost-Indisch kookboek, van J.M.J.Catenius-Van der Meijden, 1e druk 1902
Ik heb het recept een beetje vertaald naar het Nederlands van nu.

De hoeveelheid is voor 4 personen en kost E 10,-
Het duurt een ½ uur om het te maken en een half uur baktijd

Ingrediënten:

6 eieren
400 g kipgehakt of half om half gehakt
2 uien
1,5 theel. ketoembarpoeder (korianderzaad)
1 theel. djintenpoeder (komijnzaad)
3 cm koenjitwortel of 1 theel. poeder
½ theel. terasi bakar
½ fijn gesneden lombok (Spaanse peper)
1,5 theel. zout
½ theel. peper
1 vingerlengte fijn gesneden sereh (citroengras)
4 eetl. santen (cocosmelk)
4 eetl. boter

Benodigdheden:

Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, koekepan

Voorbereiding:

De uien schillen en fijn snijden.
De koenjitwortel schillen en fijn maken.
De sereh en lombok fijn snijden.
De eieren klutsen met het zout en peper.

Bereiding:

Bak in boter een omelet van de geklutste eieren.
Meng de rest van de ingrediënten met het gehakt en bak dit gaar en droog.
Doe dit gebraden gehakt in de omelet, vouw deze dicht en braad deze aan beide kanten lichtbruin.


Luister naar de kookles: Kaber Kebertoe

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 11:32
Categorie: Recepten, Gerechten - Eiergerechten
Pagina gelezen 2868 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië