INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
20110575 Bezoekers
44 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
De kosten zijn E 10,-
Het neemt 15 minuten voorbereidingstijd en 1 uur in totaal stomen.
750 g pompoen
110 ml dikke santen (cocosmelk)
105 gr patentbloem
40 g walnoten
4 eetl. kristalsuiker
¼ theel. zout
2 blad pandan
plantaardige olie
Snijplank en mes, stoompan, pureerstaaf, ovenschaal of emaille kom (moet passen in stoompan), zeef, bakpapier
De biologische oranje pompoen hoeft niet geschild.
Alle andere wel.
Zaden uit de pompoen halen en de pompoen in stukken snijden.
Ovenschaal met olie invetten.
De walnoten verkruimelen.
De bloem zeven.
Hierdoor komt er lucht bij en wordt het gerecht luchtiger.
De pandanbladeren wassen.
Bakpapier in stomer doen.
Stomer op hoog vuur aan de kook brengen.
Pompoenstukken en de pandan gaar stomen en dan de pompoenstukken pureren.
De santen, suiker, patentbloem en zout mengen.
Voeg de walnoten en pompoenpuree erbij en de pandanbladeren.
Giet dit mengsel in de ovenschaal.
Stoom het 10 minuten.
Haal dan het pandanblad eruit en stoom het nog 35 minuten.
Prik dan met een satéprikker of breipen om te kijken of de koek helemaal gaar is.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage