INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19594981 Bezoekers
19 Bezoekers online
Emping lijkt wel wat op krupuk. U kunt deze zowel rauw als al gebakken kopen. Gaat u het zelf bakken volg dan de aanwijzingen op die beschreven staan in het stukje krupuk alleen de olie niet te heet laten worden want dat maakt de Emping erg bitter
De Emping is van noten gemaakt, van bijna rijpe, melinyu noten. De wat bittere smaak heeft het te danken aan deze noten. De zaden van deze melinyu boom zijn rijk aan vitamines dus erg gezond. Emping is wat bitter maar als je hier doorheen eet, kun je er meestal niet meer van af blijven. Emping is heerlijk bij de Gado-Gado bijvoorbeeld maar ook als versnapering.
Emping kun je gebakken, naturel eten maar je kunt er ook wat zout overheen strooien of de in de winkels verkrijgbare emping met een laagje pikant/zoet gula jawa (Javaanse suiker) eten. Deze laatste heet Emping blado.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage