Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19594981 Bezoekers

 19 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Emping

Emping lijkt wel wat op krupuk. U kunt deze zowel rauw als al gebakken kopen. Gaat u het zelf bakken volg dan de aanwijzingen op die beschreven staan in het stukje krupuk alleen de olie niet te heet laten worden want dat maakt de Emping erg bitter

De Emping is van noten gemaakt, van bijna rijpe, melinyu noten. De wat bittere smaak heeft het te danken aan deze noten. De zaden van deze melinyu boom zijn rijk aan vitamines dus erg gezond. Emping is wat bitter maar als je hier doorheen eet, kun je er meestal niet meer van af blijven. Emping is heerlijk bij de Gado-Gado bijvoorbeeld maar ook als versnapering.

Emping kun je gebakken, naturel eten maar je kunt er ook wat zout overheen strooien of de in de winkels verkrijgbare emping met een laagje pikant/zoet gula jawa (Javaanse suiker) eten. Deze laatste heet Emping blado.


Creatie datum: 06/03/2017 10:11
Categorie: - Bijgerechten
Pagina gelezen 6750 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië