Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19433711 Bezoekers

 13 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Krupuk / kerupuk

Krupuk is niet weg te denken in de Indonesische keuken. In Indonesie zijn er wel 30 soorten verkijgbaar!
Krupuk is dus in veel verschillende soorten en kleuren te verkrijgen. De bekendste Krupuk is de krupuk udang (een combinatie van meel en garnalen). Op de verpakkingen staat meestal goed beschreven waar de krupuk uit bestaat.

U kunt krupuk ook in verschillende maten kopen. Het lekkerste zijn toch de kleine krupuk die in zakjes verkrijgbaar zijn.
Krupuk bakken is op zich niet moeilijk. U zult verbaasd staan hoeveel krupuk uit een zakje kan komen! Het allerbelangrijkste voor zelf gebakken krupuk is, dat het echt kurkdroog moet zijn. De zak openen en de krupuk een of twee dagen van te voren op een warme, niet vochtige plek laten drogen is geen overbodige handeling.
 
Verder moet de olie, goed heet zijn. Gebruik een wok, waar u genoeg olie in doet zodat er wat krupuk in kunnen drijven. U moet echt bij de wok blijven staan want de krupuk zal zich snel uitzetten en ook snel verbranden. Houdt het vuur en de hitte dus goed in de gaten. En stukje brood is een goede temperatuurmeter. Wanneer het stukje te snel bruin wordt is de olie te heet en andersom. Probeer eerst één krupuk alvorens er teveel te verpesten. Doe niet teveel krupuk in een keer in de wok. Een stuk of vijf volstaat als u nog nooit krupuk heeft gebakken. U zult er snel handig in worden.

Krupuk wordt als bijgerecht gegeten bij de hoofdmaaltijd maar ook als tussendoortje. Omdat er zoveel soorten zijn, is er altijd een smaak te vinden die bij bijvoorbeeld een lekker wijntje past.


Creatie datum: 06/03/2017 10:15
Categorie: - Bijgerechten
Pagina gelezen 3885 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië