INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19753542 Bezoekers
7 Bezoekers online
Rozenstroop (oud apothekersrecept)
Een heerlijke stroop die goed is te mengen met water of melk. De oudere Indische Nederlander kent het vast nog wel. Deze stroop is heerlijk te drinken tijdens warme dagen.
A: 2 delen suiker op 1 deel rozenwater
A: U kookt 2 kg suiker op met 1 liter rozenwater tot de suiker gesmolten is.
Om dit rozenwater te maken, lost u 1 deciliter rozenolie, gelijk aan 25 druppels olie, op in
2 ½ liter water.
roos.jpg
B: 600 gram suiker
3 à 4 deciliter water
3 à 4 druppels rozenolie
B: U kookt 600 gram suiker in 3 à 4 druppels rozenolie. Alles koken tot de suiker gesmolten is.
De tweede methode is eigenlijk wel de lekkerste. De geur is beter en de stroop voller van smaak.
U laat de rozenstroop goed afkoelen waarna u de stroop in goed af te dichten flessen schenkt. Let wel: u schenkt de fles voor ¾ vol!
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage