Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 18014533 Bezoekers

 8 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Rozenstroop / Stroop Su su

Rozenstroop (oud apothekersrecept)

Een heerlijke stroop die goed is te mengen met water of melk. De oudere Indische Nederlander kent het vast nog wel. Deze stroop is heerlijk te drinken tijdens warme dagen.

A: 2 delen suiker op 1 deel rozenwater

A: U kookt 2 kg suiker op met 1 liter rozenwater tot de suiker gesmolten is.
Om dit rozenwater te maken, lost u 1 deciliter rozenolie, gelijk aan 25 druppels olie, op in
2 ½ liter water.

                                                 roos.jpg
B: 600 gram suiker
     3 à 4 deciliter water
     3 à 4 druppels rozenolie
B: U kookt 600 gram suiker in 3 à 4 druppels rozenolie. Alles koken tot de suiker gesmolten is.

De tweede methode is eigenlijk wel de lekkerste. De geur is beter en de stroop voller van smaak.

U laat de rozenstroop goed afkoelen waarna u de stroop in goed af te dichten flessen schenkt. Let wel: u schenkt de fles voor ¾ vol!


Creatie datum: 06/03/2017 10:26
Categorie: - Drankjes
Pagina gelezen 3993 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië