INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19938019 Bezoekers
54 Bezoekers online
U heeft nodig:
6 bijna hard gekookte eieren. U kunt hiervoor ook heel goed eendeneieren nemen.
2 lepels ketumbar (koriander)
1 lepel jinten
1 vingerlengte kunyit
1 lombok (peper)
3 lepels fijngesneden bawang-merah (rode uitjes)
1 stukje asem (tamarinde)
Zout
Olie
Santen kentel (dikke kokosmelk)
U bakt de ketumbar en de jinten even samen droog op. De eieren kneust u een beetje.
De andere kruiden (ook de asem) worden fijngestampt in de cobek (vijzel). U bakt alle kruiden vervolgens in de olie. Pas op dat het niet te hard gaat omdat dan de smaak van de kruiden vervaagd. U voegt er de santen kentel en de gekneusde eieren erbij.
U laat dit alles sudderen tot de saus lekker dik is geworden.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage