Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17975514 Bezoekers

 40 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Besengek telor

U heeft nodig:

6 bijna hard gekookte eieren.  U kunt hiervoor ook heel goed eendeneieren nemen.
2 lepels ketumbar (koriander)
1 lepel jinten
1 vingerlengte kunyit
1 lombok (peper)
3 lepels fijngesneden bawang-merah (rode uitjes)
1 stukje asem (tamarinde)
Zout
Olie
Santen kentel (dikke kokosmelk)


U bakt de ketumbar en de jinten even samen droog op. De eieren kneust u een beetje.
De andere kruiden (ook de asem) worden fijngestampt in de cobek (vijzel). U bakt alle kruiden vervolgens in de olie. Pas op dat het niet te hard gaat omdat dan de smaak van de kruiden vervaagd. U voegt er de santen kentel en de gekneusde eieren erbij.
U laat dit alles sudderen tot de saus lekker dik is geworden.


Creatie datum: 06/03/2017 10:29
Categorie: - Eiergerechten
Pagina gelezen 4546 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië