Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17915195 Bezoekers

 24 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Gebak / koek - Kelapakoek / kokoskoek

Kelapa koek/ Kokos

U hebt nodig:

½ Geraspte kelapa (kokos)
± 13/4 ons geraspte gula jawa (Javaanse suiker)
1 ons gesmolten boter
½ Geraspte jeruk nipis (citroenschil)
5 eieren
Een snufje zout

U scheidt de eierdooier en het eiwit. De eierdooiers klopt men apart los. Als de dooiers geklopt zijn, roert u langzaam de suiker, de gesmolten boter, de geraspte kelapa, het zout en de geraspte jeruk nipis door. Het stijfgeklopte eiwit roert u er op het laatst doorheen.

U neemt een vuurvaste schaal en giet het mengsel er voorzichtig in.  U verwarmt het schaaltje met inhoud, heel even op een zacht vuurtje en zet het daarna in de oven waar het aan de bovenkant mooi bruin kan worden.

kue kelapa


Creatie datum: 06/03/2017 11:16
Categorie: - Gebak / Koek
Pagina gelezen 4537 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië