Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17899701 Bezoekers

 47 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Kipgerechten - Ayam bawang

U hebt nodig:

Een kip
20 kleine uitjes
4 siung bawang putih (teentjes knoflook)
½ theelepel peper
4 schijfjes jahe (gember)
2 hele in de lengte gesneden lombok
6 schijfjes laos
5 eetlepels azijn
2 lepels kecap manis (zoete ketjap)
1 of meer kopjes water
Zout
Olie

De kip braad u in haar geheel of in stukken gaar. Behalve de uien en de lmbok worden al de kruiden fijngestampt en bij de gebraden kip gedaan. U doet de cecap, het water, de azijn, de lombok en de uien (in hun geheel) erbij.
U laat dit alles in een afgesloten pan, gaar smoren.

Ayam bawang


Creatie datum: 08/03/2017 08:31
Categorie: - Kipgerechten
Pagina gelezen 5229 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië