INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
20017416 Bezoekers
55 Bezoekers online
Een vette kip
½ Theekopje kecap
2 theekopjes water
1 schijfje jeruk
6 lepels fijngesneden uien
6 schijfjes jahe (gember)
3 lepels fijngesneden gebakken uien
3 à 4 cengkeh (kruidnagel)
5 à 6 peperkorrels
½ Geraspte nootmuskaat
½ Theekopje beschuitkruim
Zout
Boter of olie
U kookt de hele kip met water, kecap, zes lepels fijngesneden uien en de peperkorrels tot ze half gaar is. Vervolgens haalt u de kip uit de pan en braadt haar in de boter of olie bruin.
Daarna voegt u er de drie lepels gebraden uien bij met het vocht dat u nog over heeft, de kruidnagels en de nootmuskaat en kookt de kip verder gaar. De saus kunt u binden met het beschuitkruim.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage