Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17893188 Bezoekers

 37 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Kipgerechten - Ayam semor

U hebt nodig:

Een vette kip
½ Theekopje kecap
2 theekopjes water
1 schijfje jeruk
6 lepels fijngesneden uien
6 schijfjes jahe (gember)
3 lepels fijngesneden gebakken uien
3 à 4 cengkeh (kruidnagel)
5 à 6 peperkorrels
½ Geraspte nootmuskaat
½ Theekopje beschuitkruim
Zout
Boter of olie

U kookt de hele kip met water, kecap, zes lepels fijngesneden uien en de peperkorrels tot ze half gaar is. Vervolgens haalt u de kip uit de pan en braadt haar in de boter of olie bruin.
Daarna voegt u er de drie lepels gebraden uien bij met het vocht dat u nog over heeft, de kruidnagels en de nootmuskaat en kookt de kip verder gaar. De saus kunt u binden met het beschuitkruim.


Creatie datum: 08/03/2017 08:34
Categorie: - Kipgerechten
Pagina gelezen 5761 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië