Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17958828 Bezoekers

 33 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Ayam setan van koude kip (hete kip)

Dit gerecht kunt u van overgebleven kip maken.

U hebt nodig:

Stukken kip
Een bordje fijngesneden uien
6 schijfjes bawang putih (knoflook)
3 fijngesneden lombok (peper)
1 wijnglas Madeira
¼ glas azijn
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel kecap manis (zoet)
1 theelepel zout
½ kopje water
Fijngestampte beschuit
Boter (of olie)

De fijngesneden lomboks worden met de uien even opgebakken. U voegt de kip erbij en roer de azijn met de kecap, de mosterd, wat water en giet dit over de kip.
Kook het samen even op en voeg er de Madeira bij. Laat het gerecht nog wat nasmoren en bind het daarna met het beschuitkruim.
Hebt u te weinig jus, dan giet u er nog wat water bij.

Ayam setan van koude kip (hete kip)


Creatie datum: 08/03/2017 08:38
Categorie: - Kipgerechten
Pagina gelezen 5324 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië