INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19940822 Bezoekers
60 Bezoekers online
Als u het deeg voor de pangsit zelf wilt maken heb ik hieronder beschreven hoe dat moet maar ik wil u toch niet onthouden dat er kleine vierkanten velletjes (diepvries) te koop zijn in bijna elke supermarkt. Deze doen heel goed dienst om de pangsit te maken hoewel, eigen gemaakt is toch lekkerder.
½ kati tepung (±600 gram) meel
2 eieren
1 ei waar u alleen het eiwit gebruikt
Fijngehakte garnalen
Zout
Water
Varkens- of rundergehakt
Olie of reuzel
Van het meel, de twee eieren, het zout en water, kneedt u een deeg, dat uitgerold wordt ter dikte van ½ cm en bestrooid u het uitgerolde deeg met een beetje meel. U maakt van het deeg mooie vierkanten.
Het gehakt en de garnalen roert u met peper en zout door elkaar. Daarna braadt u het mengsel in de olie of reuzel bruin.
U legt een beetje van het mengsel midden in het vierkantje en maak een vorm als van een omgekeerd hoedje (kinderen maken deze weleens van papier) U buigt de punten naar beneden, zodat de hoedvorm blijft, plakt ze dicht met het eiwit en bakt ze dan in kokende olie of reuzel bijna bruin en knapperig.
Doe de pakketjes één voor één in de olie. De pakketjes dijen namelijk uit tijdens het bakken. U dient deze hapjes warm op te dienen.
Op YouTube ( Lonny-PangsitGoreng) kwam ik een filmpje van deze kok tegen waarin u goed kunt zien hoe u de pakketjes moet vouwen.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage