INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
20191417 Bezoekers
16 Bezoekers online
Nasi gurih is rijst gekookt met santen (kokosmelk). Het is een bereiding die van oorsprong van Java komt.
1 kilo rijst
1 ½ liter water
Santen ¼
Soms doet men er nog wat gesnipperde ui doorheen en wat zout en olie. Dit hoeft echter niet.
Men bereidt de rijst net zo voor als geschreven in het menu gestoomde rijst. Wanneer de rijst is drooggekookt, raspt u het blokje santen over de rijst. U laat de rijst verder stomen in de kukusan (stoompan)
De rijst wordt op een schotel gedaan en gegarneerd (in het rond) met gesneden komkommer, ikan-terie (drooggebakken zoute vis), kleine kelapa frikadelletjes, hard gekookte eieren in parten gesneden en natuurlijk de gebakken uitjes.
De schotels die u bij deze rijst serveert zijn sambel gorengs en kip gerechten.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage