Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17893693 Bezoekers

 35 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Rijst recepten - Nasi kuning (gele rijst) II

Nasi kuning wordt meestal op speciale dagen gegeten. Het mooiste is als u de rijst ook speciaal opmaakt. Dit kunt u met de hand doen maar met een tumpeng vorm, krijgt u natuurlijk het mooiste resultaat. Onder keukengerei ziet u hoe een dergelijke vorm eruit ziet.

U hebt nodig:

1 kilo rijst
Santen  ¼  van een blok (kokos)
Water
1 lepel zout
½ vingerlengte kuncit
1 vingerlengte sereh
2 jeruk purut blaadjes

U raspt de kuncit fijn en mengt het door de santen en kookt de rijst met deze santen, wat water, zout, sereh en de jeruk purut blaadjes gaar.

De nasi kuning maakt men op met (kemangi) basilicum blaadjes, gebakken uitjes, in schijfjes gesneden komkommer, hard gekookte eiren en gebakken cacang-kedele.

Het lekkerste als je vooraf sayur-kerrie of lembaran ayam (kip) geeft.
Verder kunt u er frikandelletjes, sambal gorengs, boontjes, seroendeng, emping en dendeng ragi.

nasi kuningnasi kuning


Creatie datum: 08/03/2017 09:56
Categorie: - Rijst recepten
Pagina gelezen 7414 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië