INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19593926 Bezoekers
29 Bezoekers online
Nasi kuning wordt meestal op speciale dagen gegeten. Het mooiste is als u de rijst ook speciaal opmaakt. Dit kunt u met de hand doen maar met een tumpeng vorm, krijgt u natuurlijk het mooiste resultaat. Onder keukengerei ziet u hoe een dergelijke vorm eruit ziet.
1 kilo rijst
Santen ¼ van een blok (kokos)
Water
1 lepel zout
½ vingerlengte kuncit
1 vingerlengte sereh
2 jeruk purut blaadjes
U raspt de kuncit fijn en mengt het door de santen en kookt de rijst met deze santen, wat water, zout, sereh en de jeruk purut blaadjes gaar.
De nasi kuning maakt men op met (kemangi) basilicum blaadjes, gebakken uitjes, in schijfjes gesneden komkommer, hard gekookte eiren en gebakken cacang-kedele.
Het lekkerste als je vooraf sayur-kerrie of lembaran ayam (kip) geeft.
Verder kunt u er frikandelletjes, sambal gorengs, boontjes, seroendeng, emping en dendeng ragi.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage