Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17917238 Bezoekers

 24 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sambelans - Sambal hati (Kippenlever of maagjes)

U hebt nodig:

4 à 5 niet al te rijpe tomaten
3 lepels fijngesneden uien
3 groene en 3 rode lombok
4 siung bawang putih (teentjes knoflook)
5 schijfjes laos
1 eetlepel terassi water
1 kopje santen (koksmelk)
1 kopje verse of gedroogde ebbie (garnalen)
Olie

De tomaten worden in stukjes of in schijfjes gesneden
U stampt de kruiden  fijn en bakt ze in de olie half gaar. Daarna doet u er de gesneden tomaat met het terassi water bij.
Kook dit gerecht even op en giet er de santen met de garnalen bij. U laat dit zachtjes sudderen tot u de olie van de kelappa ziet bovendrijven

Sambal hati (Kippenlever of maagjes)


Creatie datum: 08/03/2017 10:31
Categorie: - Sambelans
Pagina gelezen 4529 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië