Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 18226308 Bezoekers

 22 Bezoekers online

Indische culturele agenda / kalender
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sayur / sajoer - Sayur Asem

Deze sayur is een mix van groeten, een soort groentesoep maar dan op zijn Indisch. Je kunt de groenten dus zelf samenstellen maar meestal zitten onderstaande groenten er wel in;

U hebt nodig:

Boontjes
Peultjes
Kool
Kacang-pandjan (in Suriname bekend onder kousenband)
Snijboontjes
3 eetlepels uien
4 siung (schijfjes) bawang-putih (knoflook)
4 a 5 kemiries
1 theelepel trassi
2 theelepels zout
Een kwart lengte laos (fijngesneden)
1 of meer (naar smaak) lomboks
Tamarinde (asem) water naar smaak

De groenten worden fijngesneden samen in een pan gekookt. Vergeet er niet een beetje zout aan toe te voegen. Ondertussen stampt u de bovenstaande kruiden fijn. Dat kan het beste in een vijzel (cobek, een aarden schaaltje of kom speciaal om kruiden in fijn te stampen/wrijven)

De helft van het groentenwater wordt afgegoten en in het overgebleven vocht, met de groenten, de fijngestampte kruiden gedaan. Voeg er (naar smaak) asemwater bij en laat dit alles gaar koken.

Sayur Asem


Creatie datum: 08/03/2017 10:53
Categorie: - Sayur / Sajoer
Pagina gelezen 3648 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië