INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19282932 Bezoekers
47 Bezoekers online
Deze sayur is een mix van groeten, een soort groentesoep maar dan op zijn Indisch. Je kunt de groenten dus zelf samenstellen maar meestal zitten onderstaande groenten er wel in;
Boontjes
Peultjes
Kool
Kacang-pandjan (in Suriname bekend onder kousenband)
Snijboontjes
3 eetlepels uien
4 siung (schijfjes) bawang-putih (knoflook)
4 a 5 kemiries
1 theelepel trassi
2 theelepels zout
Een kwart lengte laos (fijngesneden)
1 of meer (naar smaak) lomboks
Tamarinde (asem) water naar smaak
De groenten worden fijngesneden samen in een pan gekookt. Vergeet er niet een beetje zout aan toe te voegen. Ondertussen stampt u de bovenstaande kruiden fijn. Dat kan het beste in een vijzel (cobek, een aarden schaaltje of kom speciaal om kruiden in fijn te stampen/wrijven)
De helft van het groentenwater wordt afgegoten en in het overgebleven vocht, met de groenten, de fijngestampte kruiden gedaan. Voeg er (naar smaak) asemwater bij en laat dit alles gaar koken.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage