Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17905874 Bezoekers

 6 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Vleesgerechten - Babi kecap II

U hebt nodig:

1 mooi stuk varkensvlees van 1 tot 1,5 kilo
15 kleine fijngesneden uitjes
4 gesnipperde teentjes knoflook
5 tot 8 schijfjes jahe
½ theelepel peper
1 kopje kecap manis
1 kopje water
boter of reuzel om in te braden

U kunt voor de smaak een beetje azijn toevoegen.

Het vlees wordt met peper en zout naar smaak ingewreven en daarna in een wadjan opgebraden. De kruiden stampt men fijn, braadt ze even op, en doe de kecap en het water erbij.
Het vlees wordt nu, gedurende het verder opbraden, steeds met deze jus besprenkeld, tot het gaar is.

Babi kecap


Creatie datum: 08/03/2017 11:15
Categorie: - Vleesgerechten
Pagina gelezen 4116 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië