INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19660151 Bezoekers
12 Bezoekers online
500 gram rundvlees of karbouwen vlees
1 eetlepel ketumbar (koriander)
1 theelepel jinten (perterselie)
10 kemiries
1 theelepel trassi
3 à 4 schijfjes laos
1 theelepel witte suiker of een stukje gula Jawa (Javaanse suiker)
12 rode uitjes
2 teentjes bawang putih (knoflook)
1 à 2 theelepels zout
½ theelepel peper
1 eetlepel peper
1 eetlepel asem (tamarinde) zonder pit (te koop als pasta)
3 salam bladeren
Boter of olie of reuzel
U snijdt het vlees in repen en wrijft het in met de kruiden. U legt het vlees in de zon te drogen op een tampah (platte mand zie onder Diversen; keukengerei). Zo nu en dan, keert u het vlees om. U herhaalt dit proces tot het vlees goed droog is. Dit kan enkele dagen duren.
Het op deze manier gedroogde vlees kunt u goed bewaren. Wilt u echter het vlees gebruiken dan klopt u het vlees wat aan en braadt het in kokend vet, water of olie op.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage