Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 18017309 Bezoekers

 41 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Vleesgerechten - Dendeng soorten Inleiding

De originele dendeng wordt van hertenvlees gemaakt. Om dit goed te conserveren, wrijft u het vlees aan dunne lappen. Vervolgens wrijft u het vlees met zout en diverse smakelijke en lekker ruikende kruiden in, waarna het gedroogd wordt in de zon. Het gedroogde vlees heet nu “dendeng bumbu”.
Omdat hertenvlees nu eenmaal niet echt een soort is die men zo kan kopen is men creatief geweest en zo hebben wij nu ook dendeng van o.a. runderlever, rundvlees, vis etc..
U kunt dit vlees met vele soorten kruiden inwrijven maar zout en peper blijven de hoofdbestanddelen.

gedroogde vis   gedroogd rundvleesgerecht rundvlees


Creatie datum: 09/03/2017 12:38
Categorie: - Vleesgerechten
Pagina gelezen 6146 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië