Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 18017232 Bezoekers

 39 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Zuren en acar (atjar) - Acar-manis van jonge mangga (mango)

Wat heeft u nodig voor deze lekkere acar? (Chutney)

Een paar jonge mangga’s
Zout
Zoetzure azijn (zie recept zoetzuur azijn)

De mangga’s worden geschild en in de helft doorgesneden waarna u de pit kan verwijderen. U wrijft de mangga’s in met zout en laat ze een nacht, onder een zwaar gewicht staan. Daarna worden ze gedroogd (langzaam) en in flessen gedaan. De bereidde azijn wordt erover heen gegoten.
De volgende dag giet u de azijn weer af en kook het vocht even op waarna u de azijn nogmaals over de mangga’s giet. Als de azijn er dik en als gelei eruit ziet is de atjar manis klaar en kan gegeten worden.


Creatie datum: 09/03/2017 13:23
Categorie: - Zuren en Acar (atjar)
Pagina gelezen 2556 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië