Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17970683 Bezoekers

 69 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Keukengerei - Wadjan

De Indonesische wadjan is niet verwant aan de Chinese wok.
De dikte van de wadjan is, in tegenstelling tot de wok, ontwikkeld voor gerechten met een lange bereidingstijd zoals de traditionele rundvleesgerechten in kokosmelk en meestal gemaakt van gietijzer en heeft twee handvatten (oren).
Het woord wadjan is mogelijk afgeleid van het Hindi-Urdu woord bhājan, dat vat, pot, schotel of bord betekent.

Keukengerei - Wadjan


Creatie datum: 09/03/2017 14:20
Categorie: - Diversen
Pagina gelezen 3344 keren


Reacties op dit artikel

Reactie #1 

Door: rudy op 30/09/2017 15:15

?Dit is de wadjan die ik zoek. Jammer genoeg staan hier geen gegevens bij waar deze te koop is. Is dat bekend en hoe kom ik dst te weten?


Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië